Paikalliset

Veteraanijuhla järjestetään tänä vuonna kirkonkylässä ja Nummelassa

Jari Nurro (vas.) ja Jarmo Hynnälä ovat olleet kymmeniä kertoja kunniavartiossa sankarihaudoilla.

Arkisto/Vesa Valtonen

Vihdin kunta ja seurakunta järjestävät veteraanijuhlan Vihdin kirkonkylässä ja Nummelassa lauantaina 27.4.

Hartaus alkaa klo 11 Vihdin kirkossa. Sankarihaudoilla on hartauden ajan perinteinen kunniavartio ja hartauden jälkeen sankarihaudoilla on seppelten lasku sekä puhe.

Veteraanijuhla jatkuu Nummelan seurakuntakeskuksessa, jonne sotainvalidien, rintamaveteraanien ja heidän puolisoidensa on mahdollista saada kuljetus.

Kansallisen Veteraanipäivän keskeisenä teemana on veteraanien perinnön siirtäminen seuraaville sukupolville.

Vihtiläisten reservin aliupseerien asettama kunniavartio järjestäytyy Sankaripaadelle ja Isänmaan Pelastajat-muistokivelle lauantaina klo 10.30, jonka jälkeen lasketaan kukkalaite muistokivelle.

Isänmaan Pelastajat -muistokivi paljastettiin Kirkonmäellä Kansallisena Veteraanipäivänä vuonna 2010.

Juhlahartaus alkaa Vihdin kirkossa klo 11 ja sen toimittavat kirkkoherra Pekka Valkeapää ja kanttori Elina Pikkuhookana.

Hartauden jälkeen lasketaan seppeleet Sankaripaadella, missä on myös veteraanijärjestöjen asettama lippulinna.

Vihdin sankarihautausmaalla on 226 valkoista ristiä, osa vainajista on haudattu sukuhautoihin. Yli 300 vihtiläistä antoi henkensä isänmaan vapauden puolesta.

Heidän yhteisenä muistomerkkinään on kuvanveistäjä Heikki Varjan teos "Hyvästijättö". Sankarihaudoilla puheen pitää Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli.

Nummelan seurakuntakeskuksessa on veteraanijuhlan lounastilaisuus kirkossa pidettävän hartauden jälkeen noin klo 12.15. Tilaisuudessa Uusimaa-jousikvintetti solistinaan baritoni Jussi Merikanto esittää lauluja Suomifilmeistä. Veteraanijuhlan tervehdyssanat lausuu kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Kuljetusta tarvitsevat veteraanit ja heidän puolisonsa voivat ottaa yhteyttä Juhani Rantaan 25.4. mennessä, puh. 0500 817 373.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kättelevät kädet ovat sovinnon ja toivon symboleja: Sata vuotta kului – yhteinen muistomerkki paljastettiin Vihdin Kirkonmäellä21.5.2018 19.00
Kansallinen Veteraanipäivä Vihdissä: Veteraaniperintö on siirrettävä nuorille27.4.2018 14.02
Veteraanipäivänä palkittiin kahdeksan vihtiläistä29.4.2016 12.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat