Puheenaihe

Kesäduunareille oma maksuton infopalvelu avuksi työelämän koukeroihin – tarkkana pitää olla jo työsopimuksen kanssa

Kesäduunarineuvoja Liisa Lehtonen neuvoo ilomielin jokaista kesätyöntekijää.- Rohkeasti vain yhteys minuun, jos jokin asia mietityttää kesätyöhön liittyen, Lehtonen kannustaa.

Patrik Lindström

Kesätyöntekijöille on avattu oma neuvontapalvelu Kesäduunari-info. Maksuttoman palvelun tarjoavat jo 15. kerran yhteistyössä SAK, Akava ja STTK.

Kesätyöntekijöitä neuvoo tänä vuonna oikeustieteen ylioppilas Liisa Lehtonen.

Hänen toiveensa on, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää.

– Kesäduunari-infoon voi soittaa jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, Lehtonen muistuttaa ja korostaa kirjallisen työsopimuksen tärkeyttä.

– Kirjallinen työsopimus on hyvä käydä rauhassa läpi ennen allekirjoittamista.

Kesätyöntekijöiden oikeus saada työsuhteen ehdot kirjallisena nousi esiin useissa työsopimuksia koskevissa yhteydenotoissa viime vuonna.

Työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde on yli kuukauden mittainen.

Kesäduunari-info on vuosien varrella tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin. Yleisimmin kysymykset koskevat palkkaa, työaikaa ja koeaikaan.

Kaikki kysymykset käsitellään palvelussa luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arkailla. Palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Kesäduunari-info palvelee kesätyöntekijöitä elokuun loppuun asti. Kesäduunarineuvoja Liisa Lehtosen tavoittaa numerosta 0800 179 279 arkisin kello 9–15.

Käytössä on myös Kesäduunari-infon sivuilta löytyvä sähköinen yhteydenottolomake. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Jokaisen kesätyötä tekevän kannattaa tutustua palvelun verkkosivuihin osoitteessa www.kesaduunari.fi. Sivustolle on kirjattu yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen ja kätevä kesäduunarin muistilista.

Kesäduunari-info löytyy myös sosiaalisen median kanavista.

 

 

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat