Paikalliset

PÄÄKIRJOITUS: Vihdissä on vakava päihdeongelma

Vihdin, Karkkilan ja Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhteinen lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmän kokouksessa käsiteltiin viime viikolla laajaa Karkkilan ja Vihdin alueen päihdeongelmaa.

Tilanne on äitynyt nyt niin vakavaksi, että Karkkilan kaupungin, Karviaisen ja Vihdin kunnan edustajat järjestivät tänään keskiviikkona lasten ja nuorten kasvaneista ongelmista tiedotustilaisuuden.

Ongelmia alkoi olla enenevässä määrin viime syksynä, jolloin yhden ainoan viikon aikana oli lukuisia nuorten huostaanottoja. Se ei ollut ensimmäinen kerta.

Vihdin ensimmäinen laajempi huumeongelma koettiin jo 1970-luvun alussa Vihdin Yhteiskoulussa, joka oli sen ajan ainoa Vihdin yläaste ja lukio.

Tyhjiö täyttyy aina – huumeeton Vihti ei ole sen jälkeen tietenkään ollut. Ongelmien laajuus vain on vaihdellut.

Vihdissä järjestettiin 1980- ja 1990-luvuilla laajoja tiedotuskampanjoita huumeiden aiheuttamista ongelmista.

Yksi Vihdissä lukuisia kertoja vierailleista asiantuntijoista oli Torsti Koskinen, kuuluisa suomalainen huumepoliisin rikoskomisario ja Helsingin huumepoliisin perustaja.

Viimevuosien aikana poliisi on havainnut huolestuttavassa määrin uusia muuntohuumeita. Muuntohuumeet voivat poliisilaitosten mukaan olla hengenvaarallisia, sillä uusien aineiden sisältämät ainesosat ja pitoisuudet vaihtelevat suuresti ja usein aikaisempi käyttäjäkokemus on vähäistä.

Omaan käyttöön tarkoitettuja määriä tilataan pääasiassa internetin välityksellä, mikä näkyy postissa muuntohuumeita sisältävien pakettien määrän kasvuna.

Metamfetamiinin osuus amfetamiinimarkkinoilla ja viranomaisten takavarikkotilastoissa onkin kasvanut. Huumaavien lääkeaineiden takavarikkomäärätkin ovat olleet nousussa viime vuosien aikana.

Nyt päihdeongelma on Vihdissä ja Karkkilassa nuorten keskuudessa erittäin vakava. Nopealla aikataululla järjestetty tiedotustilaisuus oli tästä selkeä merkki.

Hälytyskellojen pitää nyt soida jokaisen lapsen ja nuorten kotona.

VESA VALTONEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat