Puheenaihe

HS: Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä uusi rikostutkinta – epäillään jatkaneen toimintaa korkeimman oikeuden kiellosta huolimatta

PVL on marssinut muun muassa Turussa. Arkistokuva.

Arkisto/ Janne Koivisto

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä on alkanut uusi rikostutkinta, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee, että liikkeen edustajat ovat rikkoneet korkeimman oikeuden määräämää väliaikaista toimintakieltoa.

Maaliskuussa korkein oikeus määräsi liikkeen toiminnan väliaikaisesti kielletyksi ja sen toiminnan lopetettavaksi, kunnes asian käsittely oikeudessa etenee, jutussa kerrotaan.

Huhtikuussa poliisihallitus teki tutkintapyynnön keskusrikospoliisille, koska liikkeen edustajien epäiltiin edelleen jatkaneen toimintaa julkaisemalla materiaalia suomenkielisellä nettisivustollaan, lehti kertoo.

Helsingin Sanomien mukaan aktiivisesti päivitettävällä sivustolla jaetaan muun muassa uutisia sekä "aktivismiraportteja".

Helsingin Sanomien haastatteleman äärioikeistoon perehtyneen tutkijatohtori Tommi Kotosen mukaan vastarintaliike ei ole järjestänyt kieltopäätöksen jälkeen mielenosoituksia tai muita julkisia tilaisuuksia. Sen sijaan osa vastarintaliikkeen aktiiveista on jatkanut toimintaa Kohti vapautta -liikkeen nimissä, tutkija kertoo.

Poliisihallitus on vaatinut liikkeen lakkauttamista oikeudessa, koska se toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Lue koko juttu Helsingin Sanomien sivuilta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat