Paikalliset

Pillit pussiin jos rahaa ei löydy riittävästi – Vihdin Enäjärven pelastaminen vaatii paljon rahaa

Minna Sarajuuri, Erkki Aronen, Veli-Matti Laitinen, Tapio Karjalainen, Susanna Maristo ja Hannu Rahikainen pohtivat Enäjärven tulevaisuutta.

Nina Paloheimo

Lauantainen Enäjärven ympärijuoksu oheistapahtumineen keräsi järven kehittämiseen ja sen laadun ylläpitämiseen noin 1 500 euroa.

Vihdin Enäjärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Rahikainen kertoi, että yhdistys pystyy näillä näkymin ylläpitämään järven tilannetta noin vuoden verran.

– Tämän vuoden rahoitus on pulkassa, mutta jos mitään kestävämpää rahoitusta ei löydy, joudumme lyömään pillit pussiin.

Veden laadun ylläpitämiseen ja sen parantamiseen vaadittaisiin reilut 100 000 euroa vuodessa.

Lauantaina Enäjärven ympärijuoksussa ja Puuhapark-tapahtumassa oli paikalla myös vihtiläisiä luottamushenkilöitä, joille Rahikainen kertoi toimenpiteistä.

– Vesy on istunut kunnanjohdon kanssa ja kertonut yksityiskohtaisesti mitä järven pelastamiseksi tarvitaan ja mitä toimenpiteitä se vaatii. Kukaan kunnassa ei voi sanoa, ettei ole tiedetty. Viesti pitää saada myös luottamushenkilöille ja sitten tehdä niitä toimenpiteitä.

Hannu Rahikainen muistutti, että järvi voidaan pilata paljon nopeammin kuin mikä aika sen laadun parantamiseen on tarvittu.

– Nyt kyse on toiminnasta. Järvi rehevöityy todella nopeasti jo jos ei kalastuksesta pidetä huolta

Luottamushenkilöt pohtivat, että Enäjärvi on monille vihtiläisellekin vielä tuntematon alue, vaikka sen ympäristö on kaunis ja monipuolinen luontokohde.

– Voisimmeko vaikka viedä kuntalaisia veneellä katsomaan kuinka suuri ja kaunis järvi meillä ihan asutuksen vieressä on. Ehkä sekin lisäisi kiinnostusta vesistön ylläpitämiseen, pohti kunnanvaltuutettu Tapio Karjalainen.

Hannu Rahikainen kertoi, että kuntalaiset voivat parhaimmillaan auttaa järven ylläpitoa järjestämällä lauantaina tapahtuman kaltaisia hankkeita, joilla kerätään rahoitusta veden laadun parantamiseen.

– Tämä on meidän kaikkien asia!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat