Paikalliset

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa tänään – Vihdissä lasten vaalien järjestelyistä vastaa Vihdin Nuorkauppakamari yhteistyössä kunnan kanssa

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona.

Sauvo Jylhä

Lasten vaalit järjestetään europarlamenttivaalien ennakkoäänestysaikana 15.- 21.5. sekä vaalipäivänä 26.5.

Lasten vaalien avulla äänestämisestä halutaan tehdä kaikkien yhteinen tapahtuma, joka innostaa äänestämään jatkossakin.

Järjestäjien mielestä positiivinen tunnejälki saa aikaan aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa rakentavaan vuoropuheluun yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta.

– Lasten osallistaminen on tärkeää ja mitä aikaisemmin lapsille voidaan luoda positiivista mielikuvaa myös äänestysoikeudesta, sitä parempi, tiivistää Heidi Seppälä.

Vihdissä lasten vaalien järjestelyistä vastaa Vihdin Nuorkauppakamari yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa.

 

Projektipäällikkönä on Vihdin nuorkauppakamarilainen Heidi Seppälä, joka toimii myös kunnanvaltuutettuna sekä on jäsenenä lasten ja nuorten lautakunnassa.

– Uskomme, että vahva positiivinen tunnejälki äänestyspisteellä käymisestä saa aikaan innokkuutta osallisuuteen, aktiiviseen kansalaisuuteen sekä yhteiskunnalliseen keskusteluun niin perheissä kuin muissakin sidosryhmissä.

– Tuntui luontevalta lähteä toteuttamaan tällaista projektia ja olenkin ollut innoissani siitä, että Vihdin kunta otti idean vastaan avosylin, Seppälä iloitsee.

– On myös erittäin mielenkiintoista nähdä millaista kiinnostusta lasten vaalit herättävät vihtiläisissä lapsissa ja perheissä, pohtii Heidi Seppälä.

– Omat lapset odottavat innolla pääsevänsä äänestämään.

 

Kunnan hallintoasiantuntija Saara Rahkonen-Rannikko on iloinen tästä osallistumisen tavasta.

– Vihdin kunta edistää osallisuutta eri toiminnoissa ja tarkoitus on lähteä edistämään myös lapsiystävällisempää kuntaa.

– On hienoa, että voimme mahdollistaa lasten ja nuorten osallistumisen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sellaisten asioiden kautta, jotka heitä heidän omassa arjessaan kiinnostavat, kertoo Rahkonen-Rannikko.

– Se, että Vihdistä löytyy aktiivisia toimijoita, jotka haluavat edistää samaa päämäärää, näkyy lasten vaaleissa hienosti ja olemme iloisia, että Vihdin Nuorkauppakamari sekä vaalilautakunnat ovat aikaansaaneet yhdessä aidosti vaikuttavan osallistumistavan koko perheelle, kiittää Saara Rahkonen-Rannikko.

 

Vihdissä europarlamenttivaalien ennakkoäänestysaikana pääkirjastossa Nummelassa ja Liikekeskus Pääkonttorissa Vihdin kirkonkylässä on omatoiminen lasten vaalipiste, joka löytyy aikuisten ennakkoäänestyspaikan lähettyviltä.

Vaalipäivänä 26.5. lapset voivat äänestää kaikissa Vihdin kunnan äänestyspaikoissa. Lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella.

Lasten vaalien ehdokkaat ovat fiktiivisiä ja hyvämielisiä eläinhahmoja, jotka kilpailevat lasten äänistä päästääkseen matkalle Eurooppaan.

Kaikkien mukana olevien kuntien lasten vaalin äänet lasketaan yhteen ja niistä tiedotetaan valtakunnallisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat