Urheilu

Sveitsi porskuttelee MM-jäillä – "Hyvää jääkiekkoa omalla identiteetillä"

Sveitsin kovimmat pelit ovat MM-kisoissa edessä, mutta turnauksen alku on joka tapauksessa sujunut hyvin.

MTV:n uutisvideo

Sveitsi johtaa jääkiekon MM-kisojen B-lohkoa kolmen kierroksen jälkeen. Alppimaa porskuttaa tasapisteissä Venäjän kanssa. Kumpikin on voittanut kaikki kolme otteluaan, mutta Sveitsillä on parempi maaliero.

– Meidän täytyy vielä työstää ylivoimaamme, mutta mielestäni puolustuspelimme rakenne on todella hyvä. Myös alivoimapelimme on hyvää, joten ehkä meidän tarvitsee vain parantaa tiettyjä yksityiskohtia. Me pelaamme hyvää jääkiekkoa omalla identiteetillämme. Sitä meidän täytyykin tehdä, Sveitsin nuori NHL–tähti Nico Hischier painotti Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n verkkosivuilla.

Sveitsi löi tiistaina Itävallan 4–0. Tähtipuolustaja Roman Josi teki 2–0-osuman vasta seitsemän minuuttia ennen loppua. Itävalta laittoi maalivahti David Kickertin johdolla tiukasti kampoihin.

– 1–0 on aina vaarallinen tilanne. Helpotti, kun saimme lopussa eron kahteen. Mutta vain niillä kolmella sarjapisteellä on merkitystä, koska edessä on vaikeita otteluita, Hischier jatkoi.

Sveitsi on pelannut tähän mennessä Italiaa, Latviaa ja Itävaltaa vastaan eli todellinen taso mitataan myöhemmin. Edessä ovat vielä Ruotsi–, Venäjä– ja Tshekki–ottelut.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat