Puheenaihe

Viranomaiset vahvistavat Suomenlinnan turvallisuutta – "Oiva jatkumo 217 vuoden puolustushistorialle"

Suomenlinnan linnake on alunperinkin perustettu turvallisuutta ylläpitämään.

Leena Koivisto

Rajavartiolaitos, Tulli ja poliisi perustavat yhteisen tukikohdan Suomenlinnaan. Yhteinen asema tuo synergiaetua viranomaisten toimintaan, edistää toimintaa merialueilla ja parantaa Suomenlinnan turvallisuutta.

Suomenlinnan hoitokunta kunnostaa turvallisuusviranomaisille yhteiset tilat Ison Mustasaaren merivartioasemalle. Asemaa uudistetaan rakentamalla uutta ja korjaamalla vanhaa nykyaikaiseksi.

Merivartioaseman alueeseen kuuluu rakennusten lisäksi laitureita ja helikopterikenttä. Suomenlinnassa sijaitsee myös pelastusasema, jonka Helsingin pelastuslaitos miehittää kesäkaudella puoleksi vuodeksi.

– Olemme erittäin iloisia, että turvallisuusviranomaiset jatkavat toimintaansa Suomenlinnassa. Turvallisuus ja puolustus ovat olleet keskeisiä Suomenlinnan merilinnoituksessa läpi sen 271-vuotisen historian, ja tämä sopimus on oiva jatkumo historialle, toteaa Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ilari Kurri.

Hän uskoo tukikohdan vahvistavan myös linnoituksen asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuutta.

Rajavartiolaitoksella ja Tullilla on ollut Suomenlinnassa toimintaa vuosikymmenten ajan, ja venepoliisi siirtyi Katajanokalta Suomenlinnaan vuonna 2017.

– Yhteinen tukikohta helpottaa yhteistyötä, kun kaikki viranomaiset toimivat samassa paikassa, kiittelee merivartioaseman päällikkö Patrik Liljekvist.

– Yhteinen tukikohta on suunniteltu nimenomaan tukemaan merialueen valvontaa. Suomenlinnasta pääsee hyvin liikkumaan koko Helsingin edustan merialueelle. Nyt resurssimme ovat siellä, missä poliisin ja muiden viranomaisten valvontaa tarvitaan, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat