Paikalliset

Pääkirjoitus: Jarrut pois Vihdin kehittämisestä

Vihdissä lausuntokierroksella oleva ”Uusimaa-kaava 2050” on kunnan ja koko alueen kehittämisen ja kehittymisen kannalta perustavaa laatua oleva suunnitelma.

Siksi sen valmisteluun on Vihdissä paneuduttu erityisellä huolella. Kaavoitus- ja teknisen lautakunnan tiistaina muotoileman lausunnon mukaan maakuntakaavaan merkittävillä suojelualueilla pitää todellisuudessa olla maakunnallista merkitystä.

Lautakunta terävöittää, että suojelualueiden rajausten täytyy liittyä ainoastaan maakunnallisesti arvokkaisiin alueisiin.

Erityisesti eteläisessä Vihdissä on vaarana se, että suojelualueiden piirtely tyrehdyttää Vihdin kehittämisen.

Maakuntakaavassa on Nummelan eteläosiin nyt osoitettu sellaisia suojelualueita, joita ei ole suojeltu erillisillä suojelupäätöksillä, joiden rajauksia ei ole suoraan johdettavissa kunnan teettämistä luontoselvityksistä ja joiden rajausten perusteet jäävät näin ollen epäselviksi.

Kuntien välinen kasvukilpailu on kovaa. Tässä kilpailussa mitalisijoille pääsevät kunnat, joissa nähdään tulevaisuuden mahdollisuudet – ja toimitaan niiden hyväksi.

Tämän takia kaavoitus- ja tekninen lautakunta haluaa – aikaisemmista kunnan lausunnoista poiketen – että siirtoviemärin yhteystarpeen merkintä pitää säilyttää maakuntakaavassa Nummelan ja Espoon Blominmäen välillä myös jatkossa.

Kyse ei ole tässä linjanvedosta vihtiläiseen puhdistamorakentamiseen, vaan vaihtoehtojen pitämisestä avoimina.

Osana parhaillaan valmisteltavaa hallitusohjelmaa ratkaistaan myös Vihdille tärkeän Turun tunnin junan rautatien rakentaminen sekä Hanko-Hyvinkää -radan sähköistäminen sekä keinot sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen.

Näillä ratkaisuilla on Vihdin tulevaisuuden kannalta valtava merkitys.

Vihdin täytyy pitää ovet avoimina eri suuntiin, sillä kunnan talous ei ole alkuvuodesta kehittynyt suunnitellussa tahdissa; alijäämää on tulossa jopa roimasti kaavailtua enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat