Puheenaihe

Avointen työpaikkojen määrä pysyi korkealla – jo yli 50 prosenttia on määräaikaisia

Tilastokeskuksen mukaan kaupan alalla oli alkuvuodesta vähemmän työpaikkoja kuin vuosi sitten. 

Arkisto/Toni Tervo

Avoimien työpaikkojen määrä pysyi alkuvuoden aikana suunnilleen samoissa lukemissa kuin vuosi sitten. Tieto tulee ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä 63 100, kun vuotta aiemmin määrä oli 60 100.

Avoimista työpaikoista noin puolet oli määräaikaisia. Määräaikaista työtä oli paljon tarjolla esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä kaupan ja teollisuuden toimipaikoissa.

Kuluvan vuoden aikana tekijöitä on kaivattu viime vuotta enemmän etenkin kuntasektorilla sekä toimipaikoissa, joissa on 10–49 työntekijää.

Alakohtaisesti avoimet työpaikat ovat lisääntyneet eniten julkisen hallinnon alalla, terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä teollisuudessa ja kaivostoiminnasssa. Myös koulutusalalla on alkuvuodesta enemmän avoimia paikkoja kuin vuosi sitten.

Joillain aloilla avoimien työpaikkojen määrä sen sijaan laski. Niin kävi kaupan alalla, logistiikka-alalla sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Kaikista avoimista työpaikoista peräti 43 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä rakentamisen toimialalla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen työllisyysaste nousi 71,7 prosenttiin11.4.2019 09.59
Helsingin seudulla ollaan jo lähellä 75 prosentin työllisyysastetta – työsuhteet pääosin jatkuvia ja kokoaikaisia3.4.2019 09.19
Näihin lukuihin ei uskottu: Työllisyys nyt 72,5 prosenttia ja työttömyys 6,5 prosenttia26.3.2019 10.34
Karu viesti tulevalle hallitukselle: Työttömyyden väheneminen taittuu – alle 25-vuotiaat jäämässä työttömyysloukkuun14.5.2019 18.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat