Paikalliset

Nummelaan Pilvenpiirtäjä Vispa – Kuoppanummen koulun oppilaat visioivat Nummelan vuonna 2080

Jenna Oberwahrenbrock esitteli 60 kerrosta käsittävää Pilvenpiirtäjä Vispaa ja Trääsh-autotehdasta. Seuraamassa kaavasuunnittelija Olga Hagström.

Annukka Vakkuri

Autoja, jotka käyttävät polttoaineenaan roskia ja apteekki, joka skannaa asiakkaan terveydentilan hänen astuessaan ovesta sisään. Hulppea pilvenpiirtäjä Vispa ja Kuoppanummen koulukeskus vastaanottokeskuksena. Hyvinvoiva Enäjärvi.

Miltä näyttää Nummela vuonna 2080 ja mitä siellä on? Miten tulevaisuuden kuntaan voisi vaikuttaa nyt? Kuoppanummen koulun 7. luokkalaiset ovat ryhtyneet tuumasta toimeen; oppilaat suunnittelivat, ideoivat ja toteuttivat Nummelan pienoiskoossa 1: 50. Projektiin osallistui myös koulun nelosluokkalaisia.

Yhteensä noin 60 oppilasta osallistui Nummelan pienoiskoossa rakentamiseen. Kunnan kaavasuunnittelijat kävivät tutustumassa tulevaisuuden Vihtiin.

– Tässä on sairaala, joka ei ole perinteinen. Sairaalaan mennään jo ennen kuin sairastutaan; ennaltaehkäisevästi pitämään huolta itsestään. Se on oikeastaan enemmän hyvinvointikeskus, jossa saa myös apua sairauksiin, selvitti Samu Happonen.

– Ihmiset on sirutettu. Sirusta käy ilmi henkilötiedot ja siru toimii myös maksuvälineenä.

Happosen kanssa visiota esittelivät Jenna Oberwahrenbrock, Vilma Rönnberg, Veera Korsström, Helmi Nikkanen, Riku Juntunen ja Miro Pasonen.

Trääsh autotehdas tekee laadukkaita autoja, jotka kulkevat roskalla eivätkä saastuta luontoa ollenkaan. Tehdas tuottaa kuluttamansa energian roskasta, Jenna Oberwahrenbrock selvitti. 

– Tässä Nummelan Staramuseossa näkyy tietysti Anssi Kelan ja Eeli Tolvasen aikaansaannokset.

Projektia ohjasivat käsityönopettaja Birgitta Moisander ja teknisentyönopettaja Jarmo Toivonen.

– Projektin aikana on opittu paljon; toisen työtapojen ymmärtämistä, työelämän näkökulmaa, vastuullisuutta ja kädentaitoja ja asioiden ja rakennusten mittasuhteita, kuvaili koulun käsityönopettaja Birgitta Moisander.

– Suhdetta luontoon on pohdittu sekä sitä millainen on se ympäristö, jossa voisi olla onnellinen.

Kunnan kaavasuunnittelijat kävivät tutustumassa oppilaiden näkemykseen torstaina.

– Tämä on meille opettavaista, sillä me suunnittelemme alueita tulevaisuuden käyttöön, sanoi kunnan kaavasuunnittelija ja vt. kaavoituspäällikkö Miia Ketonen.

Ketosen kanssa pienois-Nummelassa viihtyivät Tarja Johansson, Riikka Elo, Olga Hagström ja Jani Arponen.

– Ekologisuus näkyy vahvasti ja se, että tekijät ovat puhaltaneet yhteen hiileen, Hagström sanoi.

– Tämä on päättäjille herätys, arkea suunnitellaan tulevaisuutta varten, Ketonen lisäsi.

Porvoon Thaiboxaajat lahdessa

Porvoon Thaiboxaajat lahdessa

Porvoon Thaiboxaajat lahdessa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat