Puheenaihe

Tuttu huijauskuvio toistuu jälleen Länsi-Uudellamaalla – Poliisi pyytää vanhusten tukiverkkoja aktivoitumaan

Anton Soinne

Viisi vanhusta on joutunut lyhyen ajan sisällä valepoliisien huijaamaksi Länsi-Uudellamaalla.

– Uusimmat tapaukset ovat kytköksissä muualla Suomessa toimineeseen epäiltyyn, kertoo rikoskomisario Max Bock Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Huijauksen kaava on tapauksissa samankaltainen. Valepoliisit ottavat vanhukseen yhteyttä ja saavat jollain verukkeella ongittua tietoonsa pankkitunnukset.

Huijarit ovat esimerkiksi väittäneet, että vanhuksen tilille on tehty ulkomailta käsin hyökkäys ja rikoksen estämiseksi poliisi tarvitsee pankkitunnukset.

Bock kannustaa vanhusten tukiverkkoon kuuluvia juttelemaan valepoliisi-ilmiöstä omaisensa kanssa.

– Toivon, että vanhusten läheiset tai esimerkiksi heidän kanssaan työskentelevät ihmiset jaksaisivat muistuttaa, ettei poliisi koskaan pyydä vanhukselta pankkitunnuksia. Herätyskellojen tulee soida heti, kun joku väittää olevansa poliisi ja pyytää tällaisia tietoja.

Jos huijaus ehtii tapahtua, on tärkeää tehdä rikosilmoitus poliisille sekä ottaa yhteyttä omaan pankkiin mahdollisimman pian.

Rikosilmoituksen voi tehdä poliisin nettisivuilla tai käymällä poliisiasemalla.

– Nopean toiminnan ansiosta rahoja ei välttämättä ehditä siirtää eteenpäin, jolloin ne on myös helpompi saada takaisin oikean omistajansa tilille, kommentoi Bock.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansanedustajan Corvette varastettiin – valepoliisit kaahasivat humalassa ja kolaroivat poliisiauton kanssa kahdesti8.2.2019 10.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat