Urheilu

Miksi Leijonissa käy kummallinen pyöröovi? – Jalonen: "Hän on pelannut 4 tai 5 peliä ja voittanut kaikki"

Jukka Jalonen

Arkistokuva / Sirpa Repo

Leijonien aloittava maalivahti vaihtuu jälleen perjantaina, kun joukkue kohtaa Iso-Britannian jääkiekon MM-kisojen alkusarjassa. Tällä kertaa Leijonien tolppien väliin tulee Jussi Olkinuora, jota pidetään selkeänä kolmosmaalivahtina ainakin median arvioissa.

Tähän saakka vastuun ovat kantaneet Kevin Lankinen ja Veini Vehviläinen. Miksi pakkaa sekoitetaan taas?

– Jussi on ollut koko MM-leirityksen mukana. Hän on pelannut neljä tai viisi peliä ja voittanut kaikki. Eiköhän se riitä selitykseksi, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tuhahti.

Leijonien seuraava vastustaja Iso-Britannia on ainakin etäisesti Jaloselle tuttu. Hän valmensi Harry Harkimon omistamaa Newcastle Jestersiä 2000–luvun alussa. Jalonen on seurannut brittikiekkoa sen jälkeenkin.

– Jonkun verran tietysti. Kyllähän ne pääsarjajoukkueet pärjäävät ihan hyvin Euroopan huippujoukkueita vastaan. Kyllä he ovat menneet paljon eteenpäin viime vuosien aikana, Jalonen sanoi.

Noista vuosista brittikiekko on mennyt paljon eteenpäin. Maan pääsarjajoukkueet ovat yltäneet yllätyksiin CHL:ssä. Jalosen mukaan Iso–Britannian pääsarja oli jo 2000–luvun alussa mainettaan parempi.

– Ihan ammattilaistouhua. Olihan se varmasti silloin paljon fyysisempää lätkää kuin tänä päivänä. Nykyään on varmaan paljon taitavampia pelaajia. Ainakin se näyttää siltä. Ainakin tässä MM-joukkueessa on pari tosi hyvää pelaajaa, Jalonen mietti.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

 

CHL-yllätykset eivät ole siirtyneet MM-tasolle. Britit ovat hävinneet kaikki neljä otteluaan karmealla maalierolla 4–26. Jalonen pitää joukkuetta kuitenkin vaarallisena.

– Katsoin USA–pelin koostetta ja kyllähän he pelaavat kuten pohjoisamerikkalaiset. Isolla sydämellä ja ampuvat paljon. Kyllä meidän pitää pelata tosi hyvä peli tänään. Ei kannata kuvitella, että saataisiin jotain helpolla.

– Tanska loi meitä vastaan tasakentällisin kolme maalipaikkaa. Veikkaan, että Britannia pystyy luomaan enemmän. He hyökkäävät paremmin kuin Tanska, Jalonen yllätti.

USA–pelissä Britannia makasi kuitenkin paljon omalla puolustusalueellaan?

– Niin totta kai he joutuvat niin hyvää joukkuetta vastaan tekemään. Niin he makaavat varmasti nytkin, mutta kyllä he pystyvät hyvin myös hyökkäämään. Siellä on tosi teräviä äijiä lähtemään vastaiskuihin. Kyllä he pystyvät maalipaikkoja luomaan. Britannia on mielestäni yksilötasolla vaarallisempi joukkue, Jalonen linjasi.

Suomen jatkopaikka on käytännössä jo varma. Puolivälierän vastustaja tulee Bratislavan lohkosta. Tarjolla ei ole yhtään helppoa palaa. Venäjä, Ruotsi, Tshekki sekä Sveitsi ovat vakuuttaneet. Jalonen ei vielä perjantaina jaksanut spekuloida ensimmäisellä "kuolemanpelillä".

– Ei jaksa miettiä sitä vielä. Eipä se hirveästi kiinnosta vielä. Nyt kiinnostaa tuo Britannia. He tekivät kolme maalia Yhdysvaltoja vastaan ja ihan ansaitusti. Keskitytään nyt vain olennaiseen, Jalonen linjasi.

Ville Hirvonen, Kosice

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat