Puheenaihe

Ikea uhkaa irtisanoa jopa 54 Suomessa – luvassa pieniä myymälöitä ja nettikauppaa

Ikea aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 54 työntekijän irtisanomisiin.

Huonekaluketju Ikea ilmoittaa aloittavansa yt-neuvottelut, joiden tuloksena jopa 54 työntekijää voi saada potkut.

Yhtiön kertoo irtisanomisia olevan luvassa maksimimäärän vain siinä tapauksessa, jos irtisanomisuhan alaiset työntekijät kieltäytyvät ottamasta vastaan uusia tehtäviä.

Huonekalujätin yt-neuvottelujen syyksi on ilmoitettu liiketoiminnan globaalin painopisteen siirtymisen digitaaliseen suuntaan.

Entistä enemmän digipalveluihin, verkkokauppaan ja pienikokoisiin citymyymälöihin satsaava Ikea arvioi viime vuoden lopulla, että uudistuminen saattaa johtaa maailmanlaajuisesti noin 7 500 henkilön työnkuvan poistumiseen. Se ei välttämättä merkitse vastaavan työpaikkamäärän loppumista.

Suomessa uudistukset koskevat ensisijaisesti Espoon palvelutoimiston kaupallisia toimintoja, taloushallintoa, vastuullisuustoimintoa ja viestintää.

– Organisaatiouudistus on osa tavoitettamme rakentaa uusi Ikea. Tutkimme kaikkia liiketoimintamme osa-alueita ja uudistamme toimintatapojamme, Suomen maajohtaja Timo Hulmi sanoo.

– Tavoitteenamme on löytää uudenlaiset roolit työntekijöillemme, joiden toimenkuvat muuttuvat tai poistuvat.

Palvelun automatisointi näkyy huonekalujätissä jo nyt: myymälöihin on ilmestynyt aukioloajoista riippumattomia noutoautomaatteja.

Edelliset yt-neuvottelut käytiin Ikeassa viime marraskuussa. Neuvotteluiden arvioitiin voivan johtaa Suomessa yhteensä enintään 33 henkilön irtisanomisiin.

Ikean viestinnästä kerrottiin tänään, että nämä neuvottelut kuitenkin päättyivät työpaikkojen kokonaismäärän kasvuun.

KORJAUS 21.5. kello 17.05: Jutun otsikkoa korjattu, samoin on korjattu tieto yt-neuvotteluiden kohteena olleiden henkilöiden määrästä. Nyt alkaneet ja viime marraskuussa käydyt yt-neuvottelut eivät liity toisiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat