Paikalliset

Pyykkinaruilla liehuu suvaitsevaisuutta – Pappilanpellon koulun neloset maalasivat tuleville ekaluokkalaisille omat t-paidat

T-paidoista ylpeät Siiri Leinonen, Asta Aronen, opettaja Pia Ikäheimonen, Eemi Heino, Juho Virtanen, opettaja Onerva Siltanen, Anja Himanen, taiteilija Minna-Karoliina Heino, Eerin Kivikangas, opettaja Juha-Joel Juvonen ja Aamu Rauhala.

Annukka Vakkuri

Tervetuloa. Rolex. Olet ihana. T-paitoihin kirjoitetuissa viesteissä tuleville ekaluokkalaisille huokuu hyvä tahto. Pappilanpellon koulun nelosluokkalaiset ovat toteuttaneet taideprojektin yhdessä vihtiläisen taiteilija ja kirjailija Minna-Karoliina Heinon kanssa.

– Mun piti ekana tehdä leijona, mutta kun sen harja meni päin puskia niin mä sovelsin ja siitä kuvasta tuli sydän, jolla on siivet, kuvaili työvaiheitaan 4C-luokalta Eerin Kivikangas.

– Mä kirjotin t-paitaan "Rolex", kun mun päässä oli vaan se sana. Paidassa oli valmiina Englannin lippu, niin sen mä annoin olla, kun se oli musta aika hieno, jatkoi Juho Virtanen.

T-paidat roikkuvat koulun pihalla lampputolppien välissä. Yhteensä paitoja on lähes 80.

– Kaikki neloset olivat mukana projektissa ja jokainen on tehnyt t-paidan syksyllä koulunsa aloittavalle ekaluokkalaiselle, selvitti 4A-luokan opettaja Pia Ikäheimonen.

T-paitoja on erikokoisia ja -värisiä.

– Jokaisen oppilaan kädenjälki näkyy töissä persoonallisena. Samalla haluamme viestittää tuleville koululaisille, että olemme kaikki erilaisia ja se on hyvä juttu. Toivottavasti hyväksyvä ja suvaitseva ilmapiiri leijailee koko koulussa ja koulun pihalla, kuvaili Minna-Karoliina Heino.

– Siellä ne kaikki erilaiset paidat liehuvat sulassa sovussa narulla.

"Melkein 11-vuotias" Eerin Kivikangas nosti tärkeän näkökulman esille.

– Tämä oli kivaa ja samaan aikaan tosi ympäristöystävällistä, kun maalattiin vanhoja t-paitoja ja keksittiin niille uutta käyttöä.

Heino kertoi tarkoituksen olevan, että neloset, jotka ovat syksyllä viidesluokkalaisia ja samalla ekaluokkalaisten kummioppilaita tekevät omalle ekaluokkalaiselleen postikortin.

– Kummit antavat kortin ja näyttävät samalla missä ekaluokkalaisen oma t-paita on.

Tulevana syksynä ensimmäistä kertaa 1 – 6 -luokkalaiset ovat välitunnilla samalla pihalla.

– Ekaluokkalaisille viestitetään, että kummeilta saa pyytää apua ja tukea koska vain ja toivomme, että t-paidat luovat turvallisia mielikuvia, opettajat Onerva Siltanen ja Pia Ikäheimonen sanoivat.

– Kiitos myös kunnan työntekijöille, jotka ripustivat t-paidat iloisesti nosturilla tuonne korkeuksiin, Ikäheimonen kiitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat