Paikalliset

Tangomarkkinoilla on kolme uusmaalaista, joukossa on vihtiläinen Juha Pirinen

Seinäjoen Tangomarkkinoille selvinneet finalistit yhteispotretissa! Naiset: Ailamari Vehviläinen, Pirjo Aittomäki, Pirita Niemenmaa, Mervi Kovero, Silla Pöyry ja Rosa Salmi-Narmala. Miehet: Johannes Vatjus, Pasi Kivimäki, Dong-Hoon Han, Jarno Itkonen, Juha Pirinen ja Mika Mäkkeli.

Mika Valkama

Keravan Keuda-talossa lauantaina järjestetystä karsinnasta Tangokuningatar-finaaliin selviytyivät Pirjo Aittomäki (Helsinki), Mervi Kovero (Porvoo), Pirita Niemenmaa (Seinäjoki), Silla Pöyry (Lappeenranta), Rosa Salmi-Narmala (Raisio) ja Ailamari Vehviläinen (Jyväskylä).

Tangokuningas-finaaliin puolestaan selvisivät Dong-Hoon Han (Vantaa), Jarno Itkonen (Kuopio), Pasi Kivimäki (Nokia), Mika Mäkkeli (Nurmes), Juha Pirinen (Nummela) ja Johannes Vatjus (Haapavesi).

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään 10.–14. heinäkuuta, missä Finaalin karsinta käydään 11.7 ja Kuninkaallinen Finaali 13.7.

Karsintojen yleisön ja tuomariston Tulenliekki -tangolla villinnyt 44-vuotias Han ei jättänyt tulkinnallaan ketään kylmäksi. Suomen Kansallisoopperassa ammatikseen laulava eteläkorealainen kostutti esityksellään niin lehteriyleisön kuin tuomaristonkin silmäkulmat ja arvovaltainen viisihenkinen tuomaristo antoi Tango-Hanskille harvinaiset suosionosoitukset seisaaltaan!

– Ei tiedä, ei taida vielä. Se on kuin unelma minulle, kommentoi laulaja ääni väristen naurahtaen tuoreeltaan mahdollista elämänmuutosta, mitä kruunu toisi tullessaan. Miesten sarjan suurin yllätys taisi olla neljättä kertaa tangokuninkuutta tavoitelleen Benjamin Enrothin jääminen ulos tällä kertaa finaaleista.

Naisten sarjassa kolmannen kerran finaaliin yltäneelle Koverolle, 38 päätös lähteä vielä yrittämään ei lähtenyt hetken päähänpistosta.

– Tiesin, että kerran vielä yritetään, mutta päätös syntyi vasta juhlavuoden kunniaksi tänä keväänä. Halusin tulla näyttämään, että olen kehittynyt enkä lähteä enää kokemuksia hankkimaan, toteaa itsevarmuutta uhkuva kaksi vuotta sitten uusmaalaistunut savolainen, joka ennätti siinä välissä käydä kääntymässä 13 vuotta Seinäjoella.

Tuomaristossa kiiteltiin laulajien kovaa tasoa.

– Sika kovat taso! Moninaisempi joukkue sekä naisissa että miehissä verrattuna vuoteen -95, tuon vuoden tangokuningas Jari Sillanpää tuomariston jäsenenä kiteyttää.

– Eikä kyse ole pelkästään äänestä. Kun ihminen on aito, näkee sen fiiliksen silmistä ja joka solun sopukasta, että se on mukana. Se riittää yleisölle, Sillanpää kiteyttää lyöden vastapalloon kriitikoille valintojen suhteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat