Paikalliset

Sami Miettisen maanantaina paljastettu muotokuva pääsee kunnantalon aulan "mörkögalleriaan"

Sami Miettisen muotokuvassa taustalla on Nummelan keskusta. Muotokuvan paljastivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuija Sundberg ja kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Vesa Valtonen

Vihdin kunnanjohtajana viime vuoden loppupuolelle saakka työskennelleen Sami Miettisen muotokuva paljastettiin kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä maanantai-iltana.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuija Sundberg oli erittäin tyytyväinen valokuvaaja Elisa Makkosen ottamaan valokuvaan, joka ripustetaan kunnantalon aulatiloihin muiden Vihdin ex-kunnanjohtajien seuraan.

– Erään luottamushenkilön kuvailun mukaan kunnantalon seinän "mörkögalleriassa" on muotokuvia Vihdin kunnanjohtajista tuijottamassa kunnantalolla kävijöitä, Sundberg kuvaili.

 – Meillä on kunnia tämän muotokuvan avulla kiittää sinua työstäsi Vihdin hyväksi. Arvostamme tapaasi, jolla 110-prosenttisesti antauduit työhön. Tartuit myös vaikeisiin asioihin.

 

Muotokuvan teettäminen eläkkeelle tai muihin tehtäviin siirtyvästä kunnanjohtajasta on Tuija Sundbergin mukaan hieno vihtiläinen perinne, joka kuvastaa toiminnan juurevuutta.

Kirkonkyläläinen Sami Miettinen siirtyi marraskuussa toimialajohtajaksi FCG Oy:lle.

Hän johti Vihdin kuntaa noin neljä ja puoli vuotta.

– Siinä tehtävässä oli uppoutunut kunnan asioihin. Nyt minulla on ollut mahdollisuus katsella Vihtiä eri näkökulmista, Sami Miettinen kuvaili.

Studio Vihtkarilla työskentelevän Elisa Makkosen ottaman muotokuvan paljastustilaisuudessa hän kiitti sydämellisesti luottamushenkilöitä ja virkamiehiä.

– Sain teiltä tuen työhöni. Kunta on hyvissä käsissä, Miettinen kuvaili katsellessaan Siirilän salissa kunnan luottamushenkilö- ja virkamiesjohtoa.

 

Miettinen on kuvaillut kunnanjohtajan työn olevan vaativa 24/7-rooli, joka vaikuttaa hyvin merkittävästi koko elämisen kokonaisuuteen.

– Nyt on paljon enemmän aikaa perheelle ja viikonloput ovat yleensä vapaa-aikaa, Miettinen avasi työtään konsulttiyhtiö FCG Oy:n toimialajohtajana.

Sami Miettinen valittiin Vihdin kunnanjohtajaksi tammikuussa 2012.

Vuosina 2015–2017 hän oli virkavapaalla ja toimi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) erityisavustajana.

Ennen tuloaan Vihtiin Sami Miettinen työskenteli Pielaveden kunnanjohtajana.

 

Vihdin ensimmäinen virkakunnanjohtaja oli Risto Leinonen, joka aloitti työnsä Vihdissä 1960-luvun puolivälissä.

Leinosen jälkeen Vihdin kunnanjohtajan virassa ovat työskennelleet Marketta Kokkonen (1992-1995), Arno Miettinen 1995-2005), Petri Härkönen (2005-2008), Kimmo Jarva (2008-2011), Sami Miettinen (2012-2018) ja Erkki Eerola.

Hannu Nummela oli Vihdin vs. kunnanjohtaja Sami Miettisen virkavapaan ajan.

Tuija Sundbergin mainitsemassa kunnantalon "mörkögalleriassa" on muotokuva myös pitkäaikaisesta hallintopäällikkö Reino Talosesta, jolle tasavallan presidentti myönsi Suomen historian viidennen kunnanjohtajan arvonimen heinäkuun alussa 1988.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sami Miettinen siirtyy uusiin työympyröihin: ’Vihti on hyvä paikka asua’16.11.2018 11.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat