Paikalliset

Yhteistyön tiivistämistämistäkin on väläytelty – Stoke-leiri toi Vihtiin kivoja englantilaistuulia

Koko porukka. Stokecityn osanottajat ja valmentajat.

Kimmo Tidenberg

Nummelan Palloseuran pelaajat saivat viime viikolla nauttia englantilaisesta jalkapallo-osaamisesta, kun jo toisen kerran Nummelassa järjestetty Stoke-leiri rantautui Ratapuiston kentälle.

Perinteinen englantilaisseura Stoke City ja sen akatemia järjestää jalkapalloleirejä ja valmennustapahtumia yhdessä paikallisten seurojen kanssa eri puolilla maailmaa.

– Tällä hetkellä laajinta yhteistyötä teemme Norjassa. Ruotsissa saimme juuri hyvän yhteistyöprojektin käyntiin. Toimintaamme on eri puolilla maailmaa. Kiinassa, Australiassa ja toivottavasti entistä tiiviimmin pian myös Suomessa, leiristä ja Akatemian kansainvälisestä toiminnasta vastaava Adam Cookson kertoi. Adam Cookson

 

Yhteiset leirit ja Stoke Cityn toimintamallit ovat kiinnostaneet myös NuPSin päässä.

– Keskustelimme leirin aikana yhteistyön tiivistämisestä ja laajentamisesta. Se edistäisi niin valmennusosaamistamme kuin pelaajien kehittymistäkin, kertoi NuPSin valmennuspäällikkö Jan Nyberg.

– Seuran tavoitteena on hankkia oppia myös kansainvälisiltä kentiltä ja Stoke Cityn toiminta vaikuttaa hyvin sitoutuneelta ja saman henkiseltä kuin oma seuramme, hän lisäsi.

Adam Cookson kertoi, että yhteistyöpalaverissa esitettiin jo erilaisia ideoita, miten Stoke City voisi auttaa ja olla mukana toiminnassa.

 

Yhteistyön mahdollisesta tiivistämisestä päättää seuran hallitus tulevaisuudessa.

Stokesta kotoisin oleva, sittemmin vihtiläistynyt Ray Spooner on ollut yhteistyön mahdollistaja alusta alkaen. Hänen vastuullaan oli myös tämän kesäisen leirin organisointi.

– Ray on elintärkeä linkki tässä yhteistyössä, Jan Nyberg kiitteli.

Kesäkuinen leiri onnistui hienosti. Osanottajamäärä kasvoi viime vuodesta parilla kymmenellä, sillä tyttöjä ja poikia oli 88.

– Pelaajat olivat innokkaita ja halusivat oppia paljon. He ovat nuoria mutta jo hyvin taitavia, kiitteli Cookson.

– Englannissa peli-ura sattaa alkaa jo hieman Suomea aiemmin. Yleensä pallo tulee mukaan kuvioihin kun lapsi oppii kävelemään, hän nauroi, ja lisäsi että leirin nuorimmatkin osallistujat ovat mainiossa iässä omaksumaan taitoja.

Cookson kiitteli Vihdin olosuhteita.

– Teillä on useampia tekonurmia ja hienossa kunnossa olevia kenttiä. NuPS on myös asiansa hienosti hoitava seura. Täällä on moni asia omaa jalkapallohullua maatammekin paremmin.

 

Tänäkin vuonna leiriltä valittiin kaksi maalivahtia, kaksi tyttöä ja kaksi poikapelaajaa ensi talvelle Englantiin Stoke Cityn leirille.

Tällä kertaa asenteella ja taidoillaan vakuuttivat maalivahdit Onni Rintamäki ja Toivo Lehtinen sekä kenttäpelaajat Oskari Dannbäck, Elias Kemppainen, Eelia Hämäläinen ja Mimmi Ruuskanen.

Viikon aikana myös NuPSin valmentajat saivat englantilaisoppia Kisakalliossa, kun seura järjesti valmennuskoulutuksen yhdessä Stoke Cityn kuuden vierailevan valmentajan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

NuPSin pelaajat saivat harvinaisen kunnian Stoke Cityssä: Viisi nuorta pelaajaa vierailivat englantilaisessa mahtiseurassa viikon ajan4.3.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat