Paikalliset

Janne Hirsimäki voitti SM-kullan – Vihtiläinen jyräsi frisbeegolfissa kotiradallaan Kaatiksella

.Janne Hirsimäki voitti mastereiden alle 40-vuotiaiden SM-kullan viikonloppuna Vihdin Kaatiksella.

Jyrki Repola

Nummelan Frisbeeseuran Janne Hirsimäen epäonni kääntyi vihdoin onneksi. Hirsimäki voitti frisbeegolfin mastereiden Suomen mestaruuden viikonloppuna Vihdin Kaatiksella.

Hän oli paras 40-vuotiaiden sarjassa huippusuorituksella 14 alle ihannetuloksen.

Vihtiläinen Hirsimäki oli nelipäiväisessä kilpailussa omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Hämeenlinnan Discaajien Marko Hämäläinen hävisi hänelle kymmenen heittoa.

Espoolaisen Hipon Ville Piippo jäi Hämäläisestä kolmen heiton päähän ja sijoittui kolmanneksi. Sarjaan osallistui peräti 51 heittäjää.

Hirsimäki on jäänyt kahdesti avoimen luokan SM-kilpailuissa hopealle yhden heiton erolla.

Mastereiden EM-kilpailuissa hän on hävinnyt mestaruuden toisella jatkoväylällä.

Hirsimäki on voittanut kaksi SM-kultaa paripelissä.

– Aloitin frisbeegolfin yhdeksän vuotta sitten ja ilmoitin heti, että haluan olla Suomen paras. Vihdoinkin voitin ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kullan. Kilpailun päättyminen sunnuntaina kotiradalla oli tunteikas hetki, Hirsimäki fiilisteli.

Hirsimäki johti kahden päivän jälkeen vain yhden heiton erolla, mutta päihitti lauantain kierroksella Hämäläisen peräti yhdeksällä heitolla.

–Hämäläiselle tuli kolmannen kierroksen keskellä heikko hetki ja hyökkäsin muutamalla väylällä. Nyrjäytin nilkkani edellisenä sunnuntaina ja hain tuntumaa kahdella ensimmäisellä kierroksella. Lauantaina heittäminen sujui niin kuin pitääkin.

Päätöspäivän, sunnuntain, kärkikaksikko pelasi tasan.

– Viimeisellä kierroksella en ottanut riskejä, vaan tarkkailin, miten Hämäläinen pelaa. Olisin voinut vaikka hävitä viimeisen kierroksen parilla heitolla, Hirsimäki sanoi.

– Viimeistä kierrosta oli vaikea pelata, kun en ole ennen johtanut näin ylivoimaisesti. Kisan jälkeen oli epätodellinen olo, näin helppoako se olikin? Mutta heittämisen pitääkin tuntua helpolta, kun on harjoitellut hyvin.

Hirsimäki juhli mestaruutta syömällä jäätelöä sponsorinsa kanssa.

Nälkä kasvaa syödessä.

– Tavoitteeni on voittaa avoimen luokan SM-kulta Keuruulla kolmen viikon kuluttua ja ensi vuonna Yhdysvalloissa mastereiden maailmanmestaruus, Hirsimäki suunnitteli.

Nummelan Frisbeeseura vei Kaatiksella 50-vuotiaiden sarjassa kaksoisvoiton.

Jouni Leskinen oli ykkönen heitettyään kuusi yli ihannetuloksen ja Tomi Nieminen kakkonen tuloksella 15 yli.

Nummelan Riina Kotamäki heitti 50-vuotiaiden naisten sarjassa toiseksi ja seurakaveri Matti Alén toiseksi 60-vuotiaissa. Annemari Lumppio sijoittui 40-vuotiaissa naisissa neljänneksi ja Nina Kiminki kuudenneksi.

 

Jyrki Repola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Leo Piironen pelasi SM-kultaa – Janne Hirsimäki toi Nummelan Frisbeeseuralle kaksoisvoiton, Eveliina Salonen heitti naisten kisassa hopealle.31.7.2018 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat