Paikalliset

Save The Lake järjestetään Vihdissä kolmannen kerran – Golfilla rahaa vesistötyöhön

Sami Warelius (vas.), Juha Uusitalo, Timo Hirvelä ja Markus Selin vinkkaavat, että kolmanteen Save The Lake -golfturnaukseen elokuussa mahtuu mukaan 54 kolmehenkistä joukkuetta.

Vesa Valtonen

Save The Lake 3 järjestetään perjantaina elokuun 16. päivänä Vihti Golf Centerissä.

Ilmoittautuminen on alkanut – mukaan mahtuu maksimissaan 54 kolmehenkistä joukkuetta keräämään rahaa Enäjärven ja sen alajuoksulla olevan vesistön kunnostustöihin.

Vihdin Enäjärven Suojeluyhdistys on nyt jäänyt historiaan, sillä kesäkuussa perustettiin "Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys".

Aiemmin lakkautettu Poikkipuoliaisen, Tervalammen ja Huhmarjärven alueiden suojeluyhdistys PoTeHu lahjoitti varansa uuden yhdistyksen käyttöön.

Uuden yhdistyksen toimialue on Huhmari, Tervalampi, Poikkipuoliainen ja Enäjärvi valuma-alueineen.

Puheenjohtajaksi valittu Juha Uusitalo toteaa, että tukea laajentuneelle toimialueelle tarvitaan laajasti.

– Enäjärven suojelu on pyörinyt pitkään vanhalla perinteisellä pohjalla. Koekalastus on edessä. Nyt haetaan muun muassa kokonaiskuvaa siitä mihin hoitokalastuksessa painopistettä pitäisi siirtää, Uusitalo avaa lähitulevaisuutta.

– Se mitä Enäjärvelle aikoinaan tapahtui kun jätevedet vuosikymmeniä sitten johdettiin järveen saattoi olla silloisen tietämyksen mukaan oikein, mutta sittemmin se on todettu katastrofiksi.

– Nyt me tarvitsemme eri tahojen tiivistä yhteistyötä, sillä ilman yhteistyötä Siuntiojoen latvajärvien kunnostaminen ei etene.

Eräs sysäys golftapahtuman järjestämiseksi vuosien tauon jälkeen oli viime vuoden kesä, jolloin Vihti tuli kansallisesti tunnetuksi massiivisista simpukkakuolemista Enäjärvellä.

– Nyt tänä vuonna sää näyttää olevan meidän puolella, Juha Uusitalo iloitsee.

– Sinilevää ei Enäjärvessä ole vielä ollut, vahvistaa Markus Selin.

Hän ja Timo Hirvelä ideoivat Enäjärven rannalla aikoinaan golfturnauksen vesistötyön hyväksi.

– Tapahtumalle on tilaus; joukkueita on jo ilmoittautunut. Pyrimme saamaan tiedot ilmoittautuneista Vihti Golf Centerin verkkosivuille nopeasti, kertoo VGC:n toiminnanjohtaja Sami Warelius.

Vihti Golf Centeriltä ja Janne Uotilalta Save The Lake -turnaus on iso satsaus, sillä väylät eivät ole tapahtumapäivänä muiden kuin turnaukseen osallistuvien käytössä.

Osallistumismaksut menevät lyhentämättöminä suojeluyhdistykselle, joka hoitaa tilitoimiston avulla osallistumismaksujen laskuttamisen.

Palkinnoiksi järjestäjät halusivat tällä kerralla erityisesti paikallisuutta. Niinpä parhaita palkitaan muun muassa halko- ja klapikuormilla, kolmesti 50 ravun erällä, karitsanlihalla, puutarhatuotteilla, lippupaketeilla kutsuvierasnäytäntöihin mutta myös lomamajoituksella Thaimaassa.

Järjestäjät painottavat, että golfturnaus vesistötyön hyväksi on yrityksille oiva mahdollisuus olla mukana ympäristötyössä.

Turnaus on laatuaan tiettävästi ainutlaatuinen Suomessa.

Rahalle on nyt suuri tarve, sillä Enäjärven hyväksi viitisen vuotta sitten järjestetyn Diili-hankkeen ja aikaisempien Save The Lake -turnausten tuotot on nyt käytetty Enäjärven kunnostustöiden rahoittamiseen.

– Ilman tällaisia hyväntekeväisyyshankkeita meillä ei ole järvien kunnostamiseen omarahoitusosuuksia, Juha Uusitalo avaa talkootöiden arkea.

Uuden yhdistyksen yksi tärkeä tehtävä on hänen mukaansa alueen järvien markkinoiminen hienoina lähivirkistysalueina.

Ilmoittautuminen

Save The Lake -golfturnaus järjestetään Vihti Golf Centerissä 16.8.2019.

Aamiainen alkaa klo 9.00 ja kilpailuinfo klo 10.00.

Yhteislähtö on klo 10.30 ja päivällinen alkaa klo 16.00.

Kilpailumaksu on joukkueelta 375 euroa.

Pelimuoto on HCP 15%, kolmen hengen joukkuescramble.

Miehet pelaavat keltaisilta ja naisten punaisilta tiiltä.

Kahden hengen joukkueisiin sijoitetaan kolmanneksi pelaajaksi julkkisvieraita.

Kilpailussa palkitaan kymmenen joukkuetta.

Ilmoittautumiset: Timo Hirvelä (timo.hirvelä@soloi.fi, 0400 425 818), Pentti Hannukainen ([email protected], 0400 620 706), Sami Warelius ([email protected], 040 774 6793).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Siuntionjoen latvavesien suojeluyhdistys" – Vihdin useiden järvien suojeluyhdistykset rakensivat kimpan19.6.2019 12.02
Pillit pussiin jos rahaa ei löydy riittävästi – Vihdin Enäjärven pelastaminen vaatii paljon rahaa13.5.2019 09.55
"Missään tapauksessa tilanne ei ole toivoton" – Enäjärvi-illassa kuultiin asiantuntijoiden näkemyksiä järven kunnostuksesta22.9.2018 19.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat