Paikalliset

Tyttö, piano ja neljä biisiä – nummelalainen Aava Ahlfors esiintyi Lohjan Rantajameilla

- Päätin, että en ota paineita, nummelalainen Aava Ahlfors kertoo esiintymisestään Lohjan Rantajameilla. Hän ehti harjoitella vain parina edeltävänä päivänä, mutta ne päivät hän harjoittelikin ahkerasti.

Maija-Liisa Nyman

Viime viikon torstai, Lohjan Rantajamien ensimmäinen päivä. Iso teltta Aurlahden rannassa, monisatapäinen yleisö, kaikki aikuisia. Takahuoneessa Teflon Brothers ja Eput.

Lavalla laulamassa 17-vuotias lukiolaistyttö.

Nummelalainen Aava Ahlfors sanoo, että hiukan kyllä jännitti nousta lavalle. Ei hän ole koskaan aikaisemmin esiintynyt noin suurelle ihmisjoukolle. Toisaalta esiintyminen oli siksi myös hienoa.

– Vähän jännitti, mutta meni hyvin ja tuli hyvä fiilis, Ahlfors summaa. Hän esiintyi bändin kanssa ja laulamisen lisäksi soitti itse myös pianoa.

 

Kun Ahlfors laulaa kotona, sekarotuinen Manu-koira ulvoo vieressä.

– Se on mun ykkösfani, Ahlfors nauraa.

Hän on soittanut kymmenen vuotta ja laulanut viisi. Pikkutyttönä Aava soitti puolisen vuotta viulua, mutta sen jälkeen soittimeksi vakiintui piano.

– En itse hirveästi tykkää soittaa klassista, mutta pianolla pystyy luomaan mitä tahansa musiikkia.

Tämän tajuamista Aava sanoo käännekohdaksi musiikkiharrastuksessaan. Hän kertoo pitävänsä rockista, kevyemmästä metallimusiikista ja radiossa soivasta peruspopista. Lohjan Rantajameilla hän esitti neljä erilaista kappaletta: Beatlesia, Siiri Nordinia, Kls:ää.

– Haluan aina vähän yllättää, Ahlfors sanoo.

Kappalevalintoja Ahlfors pohti yhdessä pitkäaikaisen musiikkiopettajansa Ilkka Jorosen kanssa. Soitonopettajan ansiota on, että Aava ylipäätään päätyi esiintymään Lohjan Rantajameille. Opettaja nimittäin oli se, joka houkutteli Aavan hakemaan Bändien kehityskaari -projektiin.

 

Lohjan Elävän Musiikin Ystävät Lemmy Ry:n järjestämän Bändien kehityskaari -projektin tarkoituksena on auttaa nuoria muusikoita löytämään oma polkunsa musiikin saralla.

Aavan lisäksi osallistujia oli tällä kertaa kaksi: yksi solisti ja yksi bändi.

Projekti alkoi jo viime vuoden puolella. Kevään mittaan osallistujat saivat opastusta musiikin ammattilaisilta, esiintyivät keikoilla ja osallistuivat työpajoihin. Projekti huipentui kesäkuiseen finaaliin, jonka jälkeen tuomarit valitsivat kolmikosta yhden esiintymään Rantajameille. Aava voitti esiintymismahdollisuuden, ja tuomarit kehuivat hänen luonnollista tapaansa esiintyä ja omanlaistaan otetta musiikkiin.

 

Kehityskaariprojektin Ahlfors sanoo tuoneen varmuutta ja itseluottamusta.

– Sain myös paljon tietoa musiikista ja miten pystyy elättämään itsensä ja toteuttamaan unelmiaan musiikin saralla. Väyliä on monenlaisia.

Aava itse suunnittelee pitävänsä musiikin harrastuksena – jolla kuitenkin voi myös tienata. Tähän saakka hän on laulanut muiden kappaleita, mutta siihen saattaa tulla muutos.

Seuraavaksi Aava aikoo nimittäin ruveta tekemään omia kappaleita. Ajatuksissa on suomenkielistä, blues-tyyppistä musiikkia.

– Uskon, että blues sopisi mun äänelle, sanoo Ahlfors, jonka ääni on suhteellisen matala ja nuorelle harvinaisen raspi.

Aava Ahlfors

Aava Ahlfors asuu Nummelassa. Hän käy Vihdin lukiota.

17-vuotias Ahlfors on soittanut pianoa kymmenen vuotta ja laulanut viitisen vuotta. Hän soittaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston avo-osastolla.

Musiikin lisäksi Aava harrastaa ultimatea.

Ahlfors on kesätöissä asiakaspalvelutehtävissä. Hän on lisäksi isosena kahdella kesän rippikoululeirillä.

Ahlfors osallistui Bändien kehityskaari -projektiin ja lunasti sieltä itselleen esiintymismahdollisuuden tämän vuoden Lohjan Rantajameille. Rantajamit järjestettiin tänä vuonna 29. kerran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nuoret biisintekijät hämmästyttivät tuomarit – Bändien kehityskaari -projektiin voi vielä päästä mukaan11.12.2018 21.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat