Paikalliset

Jenkkifutista pääsee näkemään Kuoppanummella: "Jo talvella mietimme, että haluamme tuoda ainakin yhden pelin Nummelaan"

Crusadersin Aleksi Riiheläinen jyllää pallon kanssa. Bouncersin Iiro Paakki (88) ja Teemu Saarinen yrittävät pysäyttää hänet. Takana Mikko Lankinen yrittää tehdä tilaa Riiheläiselle.

Jyrki Repola

Länsi-Uudenmaan amerikkalaisen jalkapallon henki palaa perjantaina hetkeksi juurilleen, kun United Newland Crusaders pelaa East City Giantsia vastaan Nummelan Kuoppanummen nurmikentällä.

Lohja Lionssin ja Hanko Sun Cityn yhteisjoukkue pelaa toista kauttaan amerikkalaisen jalkapallon I divisioonassa.

Yhteenliittymällä on syvät juuret Vihdissä, ne ulottuvat 1980- ja 1990-luvun vaihteeseen.

Nummela Wild Cats perustettiin vuonna 1987. Se pelasi II divisioonaa ja parhaimmillaan karsi I divisioonaan.

Joukkueessa pelasi vähitellen myös naapurikaupungin miehiä ja lopulta Lohjalta oli valtaosa pelaajista ja joukkueen toiminta siirrettiin Lohjalle.

Joukkue kulki vuoteen 1995 Lohja Wild Cats -nimellä kunnes amerikkalaisen jalkapallon buumi heikentyi hetkeksi Länsi-Uudellamaalla ja joukkue lopetettiin.

Joukkueen raunioilta perustettiin kuitenkin jo muutaman vuoden päästä Lohja Lions, jonka naisjoukkue pelaa yhä Lohjalla II divisioonaa.

Miesten joukkue yhdistyi 2018 -kauden alussa Hanko Sun Cityn kanssa United Newland Crusaderiksi.

– Jo talvella mietimme, että haluamme tuoda ainakin yhden pelin Nummelaan. Sinne mistä kaikki alkoi. Saimme kunnalta luvan ja NuPSilta kentän käyttöön, joten nyt se sitten tapahtuu, kertoo Crusadersin Simo Takanen.

Takanen uskoo, että paikalle saapuu myös Nummela Wild Catsin perustajajäseniä seuraamaan peliä.

Hän toivoo, että myös vihtiläiset löytäisivät paikan päälle perjantaina katsomaan jenkkifutista.

– Me tarvitsemme nyt kipeästi pisteet kotiin, joten toivottavasti lohjalaiset ja vihtiläiset saapuisivat sankoin joukoin paikalle, Takanen toivoo.

United Newland Crusadersin peli helsinkiläistä East City Giantsia vastaan peli alkaa perjantaina 19.7. klo 19 Kuoppanummen kentällä.

Rainmaker-yritys tarjoaa ensimmäiselle 150:lle katsojalle liput ilmaiseksi. Muutoin lipun hinta on 10 euroa. Alle 12-vuotiailla on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat