Paikalliset

ViPa kesytti Tahkon ja helteen: voitto viimeisestä runkosarjan kotiottelusta

Kunnarin lyönyt 2-vahti Salla Hannulan räpylä piti, ja hän tekikin tukun paloja Tahkon etenijöistä.

Kai Kahilainen

Vihdin Pallon naisten joukkue palasi voitokkaana kesätauon jälkeen ja päihitti paikallisvastustaja Hyvinkään Tahkon helteisessä (+32-astetta) Hiidenkirnussa puhtaasti 2-0 (16-2, 6-2). Ottelu oli samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu, ja ViPalla on jäljellä vielä kolme vieraspeliä ennen mahdollisia jatko-otteluita.

ViPa aloitti ottelun sisävuorolla kapteeni Riikka Kahilaisen voitettua hutunkeiton.

Heti ensimmäinen vuoropari näytti joukkueiden tämänhetkisen tasoeron. ViPa takoi vuoroparissa neljä juoksua vaihtelevilla lyönneillä ja ulkovuorossa Tahkon lyönnit torjuttiin tehokkaasti.

Toisessa vuoroparissa ViPan lyöntimylly pääsi kunnolla vauhtiin, ja Salla Hannulan ja Riia Virton lyömien kahden kunnarin myötä vuoroparissa tehtiin kaikkiaan yhdeksän juoksua. Kun oma ulkopeli oli totutun tehokasta, ei jakson voittajasta enää tämän jälkeen ollut epäselvyyttä ja loput kaksi vuoroparia menivät jo hieman jakson loppua odotellessa.

Toisella jaksolla helteisessä säässä hieman pelin tahti laantui ja suurin into juoksujuhlista oli laantunut. Pitävän ulkopelin myötä jakson voittoon riitti hieman hillitympi sisäpeli. Tarvittavat juoksut jaksovoittoon tehtiin heti ensimmäisessä sisävuorossa eikä vastustajan annettu enää tulla uhkaamaan jaksovoittoa.

Juoksutehtailussa mailan varressa tuhoisinta jälkeä tekivät Riia Virto ja Liisa Iloniemi, kummankin lyödessä kunnarin ja neljä tavallista juoksua. Kunnaria pääsi juhlimaan myös Salla Hannula.

Ulkopelissä koko joukkue teki hartiavoimin töitä ja liike pidettiin hyvällä tasolla helteisestä säästä huolimatta.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla takakentällä ja etenijänä uurastanut Saara Simolin ja II-palkinnolla kauden ensimmäisen kunnarin lyönyt lyöjäjokeri Liisa Iloniemi.

ViPan ulkopeli on parantunut kesän kuluessa ja ulkopelipaikoille on löydetty tilanteisiin sopivat miehitykset. Viimeisimmissä kolmessa kotiotteluissa on vastustajille annettu yhteensä yhdeksän juoksua. Oma lyöntipeli on puolestaan parantunut ja tilastomerkintöjä on tullut kaikille pelaajille.

Seuraavan kerran ViPan naisten pelejä pääsee seuraamaan Hiidenkirnuun mahdollisissa ykkössarjan nousuotteluissa, jotka alkavat 17-18.8. olevana viikonloppuna.

 

Kai Kahilainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

ViPan naiset tyrmäsi LMV:n16.7.2019 10.50
Hamina katkaisi ViPan voittoputken12.7.2019 06.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat