Urheilu

Esapekka Lapille sataa suitsutusta: ”Palasi sinne, minne kuuluukin”

Esapekka Lappi näytti, kuinka Jyväskylässä ajetaan.

Sami Saarenpää

Esapekka Lapin loistavasti ajama kakkossija Suomen MM-rallissa ei jättänyt ketään kylmäksi. Ei varsinkaan Citroenin tallipäällikkö Pierre Budaria. Jos oli podiumille palannut Lappi huojentunut hienon kotiyleisön edessä, niin Budar saattoi huokaista vieläkin syvempään helpotuksesta Jyväskylässä.

Lapin kausi oli ollut Suomen MM-ralliin tultaessa itkälti pelkkää tuskaa ja vuoristorataa. Citroenia ei oltu yksinkertaisesti pystytty kehittämään Lapin mieleiseksi. Keski–Suomen huippunopeilla sorateillä auto istui Lapin käteen kuitenkin kuin valettu.

 

 

– Hänellä on ollut vaikeuksia kauden ensimmäisellä puoliskolla kääntää potentiaalinsa pisteiksi. Tiesimme kuitenkin, että hän on äärimmäisen nopea, emmekä koskaan epäilleet hänen palaavan sinne, minne kuuluukin, Budar kehuu Lappia ja tämän tinkimätöntä työmoraalia.

Lappi kehuu puolestaan vuolaasti tiimiä, syystäkin.

– Lapin rento olemus Suomen kisaviikonvaihteena kertoo mielestäni sen, että tiimin kova työ alkaa maksaa osinkoa. Tiimi on tehnyt töitä taukoamatta, tunteja laskematta. Minulla on korkeat odotukset sen osalta, että Esapekka pitää yllä tämän momentumin seuraavissa kisoissa, Budar viittaa ensisijaisesta reilun kahden viikon kuluttua ajettavan Saksan MM-rallin suuntaan.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat