Urheilu

WRC2 Pro-kunkku Kalle Rovanperän dominointi hakee vertaistaan – "Maailman hienoimmat erikoiskokeet"

Kalle Rovanperä

Venla Tirkkonen

Kalle Rovanperä oli murskaavan ylivoimainen Neste Rallissa ja WRC2 Pro -luokan taistelussa. Skoda–kuljettaja vei nimiinsä jo neljännen kerran luokan ykköstilan. Nyt eroa lähimpään haastajaan, Eric Camilliin kertyi 4.47 minuuttia.  

Harva kuljettaja on pystynyt dominoimaan rallia, kuten Rovanperä teki, ajamalla luokkansa pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle.

– Ajoimme tänään varman päälle. Erikoiskokeet olivat hyvässä kunnossa, mutta koska emme taistelleet sijoituksesta, niin ainut tavoite oli maaliin pääsy, tiivisti Rovanperä.  

Viikonloppu oli Rovanperän näytöstä, sillä missään vaiheessa tilanne ei ollut livetä nuorukaisen käsistä. Ja kun kartanlukija Jonne Halttunen tiputteli nuotit ammattimiehen tarkkuudella, saattoi Rovanperä keskittyä lähinnä vain erikoiskokeista nautiskeluun.

Samalla vahvistui myös pistejohto WRC2 Pro -luokassa. Rovanperän etumatka Mads Östbergiin on jo 38 pistettä, joten mestaruus on melkoisella varmuudella matkaamassa suomalaiselle.

– Jatkettiin siitä, mihin viime vuonna jäätiin. Ralli meni niin kuin pitikin, joten hienolta tuntuu. Nyt ei ollut kovaa taistelua, joten sillä tavalla oli vähän eri fiilis ajaa. Mutta mahtavaahan tämä oli. Täällä on maailman hienoimmat erikoiskokeet, Rovanperä tuuletti. 

Rovanperän ralliuran suhteen kaikki asiat ovat  mallillaan huikeaa tulevaisuutta ajatellen. Miestä on kovaa vauhtia viety jo Toyotan tiimiin ensi kaudeksi, mutta niistä suunnitelmista nuorukainen ei ole vielä halukas juttelemaan sen enempää. 

– Kaikki näyttää nyt hyvältä. Meillä on ollut vauhtia monissa ralleissa, ja voitimme kisan asfaltillakin ennen tätä rallia.

Teksti: Miika Wuorela, Jyväskylä

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Esapekka Lapille sataa suitsutusta: ”Palasi sinne, minne kuuluukin”5.8.2019 10.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat