Paikalliset

”Evankeliumi ja moottoripyörä” – Motoristikirkko Vihdin kirkossa sunnuntaina 18.8.

Jukka ja Annika Tuomivaara ajavat vuoden 2009 Suzuki Intruderilla. Tuomivaarat ovat Gospel Riders Lännentien aluevastaavia ja ovat järjestämässä Vihtiin motoristikirkko-tapahtumaa.

Maija-Liisa Nyman

Viikon päästä Vihdin kirkkoon saapuu väkeä kaksipyöräisten selässä ja nahkaliivit yllään. Gospel Ridersin Lännentien ja Vihdin seurakunnan järjestämään motoriskirkkoon ovat kuitenkin tervetulleita moottoripyöräilijöiden lisäksi kaikki muutkin.

Gospel Riders -moottoripyöräkerhossa on lähes tuhat jäsentä ja 23 alueosastoa. Lännentien osasto käsittää Lohjan, Vihdin ja Karkkilan alueet. Lännentien aluevastaavina ovat vuoden verran toimineet Jukka ja Annika Tuomivaara. Tämä on ensimmäinen motoristikirkko, jota he ovat järjestämässä Vihdin kirkkoon.

Motoristikirkon päätteeksi Jumalaa ylistetään moottoreita käyttäen noin viidentoista sekunnin ajan.

– Se pyhyys on jotain ihan mahtavaa, Annika Tuomivaara sanoo.

Jumalanpalveluskaava on tavanomaista vapaampi, sillä se sisältää runsaasti musiikkia.

Vihdin kirkossa esiintyy gospelbändi The Finn Eagles, joka johdattaa seurakunnan ylistykseen. Bändissä toimivat laulajina Mirja Ekqvist, Annika ja Jukka Tuomivaara, basistina Juhani Kunttu sekä kitaristina Pekka Kemppainen. Vihdin seurakunnan kanttori Elina Pikkuhookana on vastuussa liturgisesta musiikista.

– Musiikki koskettaa ihmisiä, avaa sydämen ja tuo yhteyden, Jukka Tuomivaara sanoo.

Jukka ja Annika Tuomivaara kertovat, että motoristikirkkoja järjestetään ympäri Suomen. Esimerkiksi Karkkilassa motoristikirkko järjestetään säännöllisesti joka vuosi.

Gospel Riders -moottoripyöräkerhossa on myös motoristipappeja, jotka palvelevat mukana motoristikirkoissa.

Vihdin seurakunnan osalta kappalainen Matti Helimäki kantaa vastuun motoristikirkosta.

– Jokaisessa kirkkokunnassa on omat käytännöt ja sen mukaan mennään, Jukka huomauttaa.

Gospel Riders toimii yhteiskristillisellä periaatteella ja kerhoon kuuluukin jäseniä monista eri kristillisistä kirkkokunnista.

– Meillä ei ole mitään raja-aitoja, kaikki ovat tervetulleita.

Kristillisen ajatusmaailman kunnioittaminen ja päihteetön ajaminen ovat ainoat vaatimukset kerhon jäseneksi liittymiselle, minkä voi tehdä kerhon nettisivujen kautta. Tietysti jäsenen tulee pitää moottoripyöristä, mutta omaa pyörää ei tarvitse omistaa.

Jukalla oli nuorena miehenä hetken moottoripyörä. Siitä jäi kipinä, joka roihahti miehen täytettyä 50 vuotta ja hän osti itselleen pyörän. Gospel Ridersiin hän liittyi hieman myöhemmin ja on kuulunut kerhoon nyt viisi vuotta.

Gospel Ridersia pariskunta kehuu avarakatseiseksi, hyvämaineiseksi ja yhteisönä mahtavaksi.

– Voi olla oma itsensä, ei tarvitse pingottaa, Annika sanoo ja Jukka jatkaa: – Jokainen hyväksytään sellaisena kuin on. Kerhossa on helppo hengittää.

Gospel Ridersin tavoitteena on tukea jäsentensä hengellistä kasvua. Kerho tarjoaa mahdollisuuden yhdistää moottoripyöräily ja kristillinen usko.

– Arvomaailma ja harrastus kulkevat tässä käsi kädessä, Annika sanoo ja Jukka lisää: – Evankeliumi ja moottoripyörä yhdessä.

 

Motoristikirkko Vihdin kirkossa sunnuntaina 18.8. klo 10 (Kirkkotie 1, kirkonkylä). Moottoripyöräparkki Vihdin kirkon mäellä ohjatusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat