Paikalliset

Saman katon alla yritetään innolla – Nummelan keskustassa Nordean talossa on vipinää

Vihtiläisveljekset Antti (kuvassa) ja Atte Hyytiäinen perustivat pyöräilyn erikoisliike Sporthammerin 4,5 vuotta sitten Nummelaan. - Atte taisi saada kipinää yrittäjyyteen koulun yrittäjyyskurssin kautta, Antti Hyytiäinen muistelee.

Annukka Vakkuri

Synergia, ihana yhteisö ja toisten yrittäjien tuki ovat ilmaisuja, joita Nummelan keskustassa Nordean talossa yrittäjinä toimivat Tom Tailorin Päivi Niemelä, Sporthammerin Antti Hyytiäinen ja Kino Akselin Akke Selin käyttävät kuvatessaan saman katon alla toimimista.

– Avasin elokuvateatterin helmikuussa tähän, koska sain vihdoin huoneiston järkevillä ehdoilla itselleni. Se mahdollisti remontoinnin ja uuden tekniikan käyttöön ottamisen, Selin kertoo.

Kino Akseli lopetti vuonna 2012, koska toimitilojen vuokrat kaksinkertaistuivat. Akseli toimi aiemmin Nummelassa 11 vuoden ajan.

Selinin mielestä kiinteistössä toimivat muut yrittäjät täydentävät toistensa liiketoimintaa.

– Toinen toisiamme tuetaan. Toivotaan, että myös talossa tyhjillään oleviin liiketiloihin löytyy tulijoita.

Tällä hetkellä elokuvateatterin ohjelmistossa on uusi koko perheen elokuva Angry Birds 2, myöhemmin on tulossa muun muassa Frozen 2 ja Toy Story 4.

– Kotimaisista kuvista on tulossa esimerkiksi Kari Tapion elämästä kertova elokuva Olen Suomalainen ja Yösyöttö-elokuvan jatko-osa Tarhapäivä.

– Kulku teatteriin on esteetön ja meillä on pyörätuolipaikat, Selin huomauttaa.

Kadun toiselta puolelta muutama viikko sitten Nordean taloon muuttanut Sporthammer on saanut liiketilaansa lisää neliöitä.

– Tässä on kaksi ja puoli kertaa enemmän tilaa, joka oli syy muuttoomme. Olemme palvelleet Nummelassa neljän ja puolen vuoden ajan ja tämä on neljäs paikkamme, jossa nyt olemme, kertoo yrittäjä Antti Hyytiäinen.

Hyytiäinen pyörittää pyöräilyliikettä veljensä Atte Hyytiäisen kanssa. Lisäksi liikkeessä työskentelee yksi työntekijä kokoaikaisesti.

– Kyllä tässä talossa on synergiaetuja ja kun ihmiset poikkeavat muissa liikkeissä, he yleensä katsovat, mitä muita palveluita samassa talossa on.

Pyöräilyn erikoisliike tekee pyörähuoltoja, joka onkin Hyytiäisen mukaan tällä hetkellä eniten työllistävä palvelu.

– Toinen on vähittäismyynti. Meiltä saa pyöräilyyn kaikkea mahdollista.

Hyytiäinen huomauttaa, että pyörän hankkimisessa on syytä kiinnittää huomiota turvallisuuteen.

– Kun ostaa pyörän pyöräilyn erikoisliikkeestä, saa sen oikein koottuna ja säädettynä käyttöönsä, joka on merkittävä turvallisuustekijä. Marketeissa ei useinkaan ole riittävästi taitoa koota pyörää oikein, ammattilaiseltakin se vie yli puoli tuntia.

Tom Tailorin yrittäjä Päivi Niemelä iloitsee uudesta kauppapaikasta Nummelan keskustassa.

– Muutimme tähän maaliskuussa Vihdin kirkonkylästä. Tarvitsimme suuremmat tilat, mikä toteutuu tässä hyvin.

– Kunta on tullut upeasti mukaan tukemaan yrittäjiä ja yrityskehittäjä Kristiina Salo on ottanut tässä hyvän roolin.

Tom Tailor Home myy kivijalkamyymälässä kodin sisustustuotteita kuten koristetyynyjä, torkkuhuopia, verhoja, pyyhkeitä, kylpytakkeja ja mattoja. Liikkeestä löytyy lisäksi lahjatavaroita.

– Myymälä toimii myös näyttelytilana sisäänostajille. Sisustatpa sitten kotia, mökkiä tai toimistoa niin malliston laajuuden vuoksi löytyy kaikki tarvittava, Niemelä sanoo.

Hän kiittelee Nummelassa yrittäjien kesken tehtävää yhteistyötä.

– Keväällä pidimme yhdeksän yrityksen kanssa myyjäiset. Tällainen toiminta antaa meille kaivattua näkyvyyttä.

Tom Tailorin tuotteita myydään sisustusliikkeissä ympäri Suomea. Yrittäjäpari Päivi ja Esa Niemelä vastaa Tom Tailor Home Collection -tuotemerkin myynnistä myös muissa Pohjoismaissa.

– Tässä talossa on aivan ihana yrittäjien yhteisö. Toivottavasti saamme talon kukoistukseen, jota se on joskus ollut, Niemelä visioi.

Hän iloitsee, että taloon muuttamiseen liittynyt riski kannatti ottaa.

– Kun yksi yrittäjä tulee, tulee toisiakin.

Talossa on toiminut vuonna 1988 perustettu Päivikin kukka vuodesta 2011 lähtien. Yritys on palkittu Vuoden 2011 yrityksenä.

Nordean talossa on tällä hetkellä tyhjillään olevaa liiketilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat