Paikalliset

"Päivän kruunasivat menneen ajan kierrokset Koiviston Jussin opastamina" –  Olkkalapäivä veti toista sataa kävijää museoautoineen ja työnäytöksineen

Mölkky oli hyvin suosittu ajanviete. Kisaa käytiin tasaväkisesti. Kuvassa onnelliset voittajat.

Jussi Moisander

Lauantaina vietettiin Olkkalapäivää kauniissa Koiviston museonmäen miljöössä.

Mukana päivässä olivat Olkkalan Martat hoitamassa kahvitusta maukkaiden pullien kera. Olkkalan Kirin aktiivit järjestivät pelejä niin lapsille kuin aikuisillekin, ja kyläyhdistys grillasi sekä myi makkaraa. Esittelemässä toimintaansa oli esimerkiksi Omakotiyhdistys.

Menneen ajan tunnelmaan, menneeseen aikakauteen ja museon aarteisiin johdattivat satapäistä yleisöä Marjukka ja Juhani Arell.

Paula Laiho Olkkalan kyläyhdistykseltä kertoo, että päivän aikana vieraskirjaan kirjattiin 105 nimeä isäntäväen lisäksi. Kävijöitä olikin vähintään noin 110.

Esillä oli komeita, paikallisten yritysten työkoneita. Lisäksi pari hienompaa automalliakin oli näytillä, ja niihin kävijät pääsivät tutustumaan omistajien kertoessa autojensa tarinaa. Työnäytteenä tapahtumassa valmistettiin saunavastoja.

– Olkkalapäivän kruunasivat museokierrokset Koiviston Jussin opastamina. Kierroksen aikana kuultiin, miten ennen vanhaan asioita hoidettiin. Koettiin menneen ajan tunnelmaa, sukellus vuosikymmenten taakse, Laiho tunnelmoi.

Laiho toteaa, että oli ilo huomata tapahtumaan osallistuneiden viihtyneen. Kiire unohtui hetkeksi, tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiinkin kyläläisiin.

– Oli ihan huikean ihanaa saada olla mukana, Laiho hymyilee.

Musiikista tapahtumassa vastasi Hiiden Pumppu. Musiikki toi tunnelmaa tilaisuuteen, ja osallistujat pitivät siitä silmin nähden.

Laiho toteaa, että iso kiitos kuuluu Koiviston museolle, Marjukka ja Juhani Arelille sekä Olkkalan kylätoimikunnalle tapahtuman järjestämisestä. Ja tietenkin kaikille osallistujille.

Tapahtuman järjesti Olkkalan kyläyhdistys yhdessä Koiviston Museon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat