Paikalliset

"Veneellä eivät kaikki poliisitkaan osaa ajaa" – Poliisilla vain yksi vene Lohjalla

Kuvituskuva.

Katrina Hämäläinen

Komisario Sami Kari Lohjalta pahoittelee, ettei koulutettuja venekuskeja Lohjan poliisilla tahdo olla kuin muutama. Heitä ei riitä jokaiseen vuoroon.

Asia liittyy tapauksiin, joista ranta-asukkaat ovat harmistuneet Vihdin puoleisella Hiidenvedellä. Esimerkiksi vesiskoottereilla saatetaan päristellä, vaikka Vihdin puolella on vesiskootterilla ajokielto suurimmassa osassa Hiidenvettä.

Vaikka luvat haetaan ely-keskukselta vesiliikenteen rajoituksiin, ja merkit taas pystyttää kunta, on poliisi ainoa taho, joka voi valvoa asiaa. Jos tuntee tulevansa kovasti häirityksi, on otettava veneen rekisterinumero ylös ja soitettava hätäkeskukseen tuntomerkkeineen.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisin liikenne- ja lupavalvonnasta toteaa, että Lohjalla on yksi avomallinen moottorivene, joka valvoo nopeuksia ja rajoituksia vesillä. Lisäksi rajavartiolaitos on silloin tällöin käynyt valvomassa Lohjan seudulla.

Kantola harmittelee, ettei kaikkeen riitä poliisilla resurssit. Mutta jos veneen rekisteritunnuksen saa ylös, auttaa se poliisia ottamaan päristelijän kiinni ja antamaan sakon. Ilmoittajan on oltava silloin valmis tulemaan todistamaan tapahtunut.

– Eihän tätä valvo kuin poliisi. Hiidenvedelläkin käydään, mutta kun resurssit ovat rajalliset, voimme käydä Lohjanjärveltä käsin veneellä vain viitisen kertaa kesässä. Joskus käydään Hiidenvedelläkin, Vihdinkin puolella, Kari sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hiidenvedellä päristellään luvatta, mutta ainuttakaan kieltomerkkiä ei rannoilla ole: Vihdin kunta alkaa nyt pystyttää opasteita12.8.2019 19.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat