Paikalliset

"Olen enemmän kuin iloinen" – Mila Puumala heitti komeasti frisbeegolfin amatöörien MM-pronssille

Haimoosta lähtöisin oleva, karkkilalainen Mila Puumala kisasi viime viikolla maailmanmestaruudesta sarjassa Fa40+ eli amateur masters women 40+ tuloksena komeasti MM-pronssia.

PDGATour

Haimoosta alun perin kotoisin oleva Mila Puumala heitti komeasti frisbeegolfin amatöörien MM-pronssille viime viikolla Yhdysvalloissa.

Nyttemmin karkkilalaiselle Puumalalle sijoitus oli todellinen jymy-yllätys. Tilastojen mukaan hän olisi ollut noin yhdeksäs, mutta nainen sijoittuikin kolmanneksi. Lisäarvoa mitalille tuo se, että mukana 17 kisaajan joukossa oli vain yksi hollantilainen, suomalainen Puumala ja kaikki loput kilpailijat olivat yhdysvaltalaisia.

– Amerikkalaisilla oli ehkä kotikenttäetu sään suhteen. Kisoissa oli todella kuuma. Lisäksi tahti oli kova. Heitimme 7,5 kierrosta viiden päivän aikana. Se oli todella rankkaa, Puumala kertaa kisojen kulkua.

– Olen kaikkiaan kyllä sijoituksestani enemmän kuin iloinen.

Karkkilan frisbeegolfkerhoa edustava Puumala aloitti lajin vasta muutama vuosi sitten, 2014 kevyesti kavereiden kanssa. Sitten heittokavereiksi tuli myös astetta kovempaa seuran väkeä. Aluksi Puumala kisasi hyvin pienimuotoisesti.

Viime vuodelta taskussa on jo yksi amatöörien SM-hopea.

Amatöörien kisoissa sponsoreita saa olla, mutta palkinto ei saa olla rahaa. Puumalalla ei ole sponsoreita eikä valmentajaa.

– Yhdysvaltain MM-kisoissa oli kaikkiaan vain neljä suomalaista. Esimerkiksi Vihdin seudulta ei ollut mukana kuin vain minä.

Aikanaan Puumala on pelannut pesäpalloa, korkeimmillaan junnuikäisenä ViPan kakkosnaisissa. Hän treenaa tätä nykyä frisbeegolfia silloin tällöin myös Vihdissä: Kaatiksella ja Nummelanharjulla.

– Tämä oli nyt neljäs reissu Jenkkeihin, ja ensi vuonna ajattelin mennä vielä kerran, jos se voitto tulisi sieltä sitten. Sen jälkeen siirryn varmaankin ammattilaispuolelle, nainen pohtii.

MM-kisoissa sarjoina oli alle 40-vuotiaat naiset ja miehet, sen jälkeen sarjat olivat 40, 50, 55, 60, 65 ja yli 70 -vuotiaat.

43-vuotias Puumala kisasi mestaruudesta sarjassa Fa40+ eli amateur masters women 40+.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat