Paikalliset

350 000 euron kavallus tapahtui Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa – Toimitusjohtaja Suominen: "Henkilö ei ole enää meillä töissä, motiiveista ei ole edes arvailuja"

Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa arvioidaan, että liikevoitto nousee tänä vuonna viime vuotta korkeammalle.

Teemu Vestovuo

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen vahvistaa Länsi-Uusimaa lehdelle, että Säästöpankissa syksyllä 2018 ilmitullut törkeä kavallus ja törkeä väärennös on tapahtunut Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa.

Lue lisää: Säästöpankin työntekijä kavalsi työnantajaltaan 350 000 euroa – huomattiin pankin sisäisessä valvonnassa

Suominen ei kuitenkaan halua tarkentaa, missä konttorissa kavallus on tapahtunut.

– Henkilö ei ole enää meillä töissä. Jos avaamme liikaa yksityiskohtia, voi olla, että se alkaa leimata syyttömiä ihmisiä. Kyse on kuitenkin vuosi sitten esiin tulleesta asiasta ja moni työntekijämme on tänä aikana lähtenyt tai vaihtanut konttoria. Toivon, ettei kukaan yritä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, ettei tule turhia väärinkäsityksiä, Suominen sanoo.

 

Kavallus tuli esiin pankin sisäisessä valvonnassa.

Poliisin esitutkinnassa kävi ilmi, että pankin työntekijä oli kavaltanut pankista yhteensä noin 350 000 euroa ja väärentänyt pankin kassaraportteja. Rikoksesta epäilty pankin työntekijä on myöntänyt tutkittavana olleet rikokset.

Rikokset ovat tapahtuneet yli vuoden ajanjaksolla ja ne on toteutettu aina vähän eri tavoilla. Nyt toimintatapoja ja ohjeistuksia on pankissa muutettu.

Suominen alleviivaa, ettei pankin asiakkaille ole koitunut kavalluksesta vahinkoa, eivätkä kavallukset ja väärennökset ole kohdistuneet pankin asiakasvaroihin.

 

Rikosten motiiveista ei ole vielä tällä hetkellä tietoa.

– Meillä ei ole motiiveista edes arvailuja, kyseessä on niin käsittämätön juttu. Sellaista ei pysty normaalilla pohdinnoilla ymmärtämään.

Pankin muille työntekijöille tiedotettiin rikoksista heti, kun ne tulivat ilmi sisäisessä valvonnassa.

– Muut työntekijät ottivat tiedon järkyttyneinä vastaan. Olemme melko pieni työyhteisö, jossa ihmiset tuntevat toisensa ja työsuhteet ovat pitkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat