Paikalliset

"Ihmisille hyviä muistoja" – Wuosisatamarkkinoilla on paljon perinteistä ja hieman uutta

- Toivotaan, että sää suosii meitä jälleen, Kai Viherkanto sanoo. Wuosisatamarkkinat järjestetään lauantaina 24. elokuuta.

Maija-Liisa Nyman

SuurVihdin Killan varapuheenjohtaja Kai Viherkanto on juuri tullut tarkastamasta telttakatoksia. Niiden osalta kaikki näyttää hyvältä. Ja niin näyttää muutenkin.

Wuosisatamarkkinoille on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan reilu 200 myyjää, esitteet ovat painossa ja markkinaväelle on luvassa niin perinteistä kuin uuttakin ohjelmaa.

– Melko pitkälti samalla kaavalla mennään kuin ennenkin, sanoo Viherkanto, joka on mukana markkinajärjestelyissä kuudetta kertaa.

Markkinat avautuvat lauantaina 24. elokuuta perinteiseen tapaan. Kello kymmeneltä SuurVihdin Kilta ja Vihdin kunta toivottavat markkinaväen tervetulleeksi. Wuosisatamarkkinoiden järjestelyjen kokonaisuudesta vastaa SuurVihdin Kilta, kunta tukee Wuosisatamarkkinoita taloudellisesti.

Tervehdyssanojen jälkeen seuraa totuttuun tapaan Vuoden Positiivisimman Vihtiläisen julkistaminen.

Lavalla nähdään myös esimerkiksi tanssiesityksiä ja kuullaan harmonikansoittoa, mm. tuore Kultaisen Harmonikan voittaja Pilvi Huhta on tulossa esiintymään markkinakävijöille.

Uutuutena markkinoilla kisataan Vihdin Vahvin Mies -tittelistä. Kilpailu alkaa paloaseman ja Pääkonttorin välisellä torialueella kello kahdeltatoista.

Miehiä houkutellaan markkinoille myös autoalueella.

– Tälle vuodelle pyydettiin VW-harrastajia esittelemään autojaan. Tulossa on vanhemmanmallisia autoja seurakuntatalon ja vanhan koulun väliin, Viherkanto kertoo markkinoiden uusista tuulista.

– Aihe ei suoraan liity Wuosisatamarkkinoiden ideaan, Viherkanto myöntää, – mutta palautetta on tullut, että keski-ikäiselle miesväestölle ei ole markkinoilla riittävästi tekemistä. Tällainen auto-osasto voisi olla sellainen, mikä heitä kiinnostaisi.

Autoalueella ovat mukana VW-harrastajien lisäksi myös Hinauspalvelu Huhtanen ja Vihdin Autotalo.

Uutta markkinoilla on myös kirpputorialue, joka sijoittuu Liukkaankujan päähän rannan nurmialueelle. Viherkanto kertoo, että keväällä tuli ihmisiltä kyselyjä, voisiko markkinoilla myydä myös kirpputoritavaraa. Kilta päätti vastata kyselyihin myöntävästi.

– Oman kunnan väki, joka haluaa päivän käyttää kirppismyyntiin, saa tulla ilmaiseksi myymään.

Myyjiä on toistaiseksi ilmoittautunut kirppisalueelle kymmenkunta. Viherkanto sanoo, että Kilta ei aseta rajoitteita sille, millaista tavaraa kirpputoripaikoilla myydään.

– Mutta kannattaa tietysti muistaa, millä ajatuksella ihmiset markkinoille tulee, Viherkanto huomauttaa.

Markkinamyyjien osalta Kilta sen sijaan seuloo tulijoita. Viherkanto kertoo, että joka vuosi joudutaan epäämään pääsy joiltakin myyjiltä – tavanomaisia torikauppiaita tai esimerkiksi uusien muovilelujen myyjiä ei markkinoille päästetä.

– Markkinoilta häviäisi tunnelma, Viherkanto perustelee. Wuosisatamarkkinoiden omaleimainen tunnelma tulee vanhanajan vaatetuksesta ja somistuksesta, perinteisistä käsitöistä ja elintarvikkeista, hienoista vanhoista kirkonkylän rakennuksista ja koko idyllisestä miljööstä.

– Jälleen odotan lämminhenkistä, positiivista tapahtumaa, Viherkanto sanoo. – Ihmisille hyviä muistoja, jos ei ostamalla niin kokemalla.

Wuosisatamarkkinat

Vihdin Wuosisatamarkkinat järjestetään lauantaina 24. elokuuta kello 10 - 16.30. Tapahtuma valtaa koko kirkonkylän keskustan: esimerkiksi torilla on ohjelmalava, raitin varrella myyjiä, rannassa kirpputorialue ja kirkkovenesoutua, Pappilassa ja museolla ohjelmaa, kirkko avoinna.

Markkinoiden yhteydessä esittäytyvät kunta, seurakunta ja monet järjestöt, yhdistykset ja yritykset.

Kirkonkylällä on markkinapäivänä erilaisia ravintola- ja kahvilapisteitä.

Wuosisatamarkkinat järjestetään tänä vuonna kolmattatoista kertaa.

Wuosisatamarkkinat on Vihdin ylivoimaisesti suurin tapahtuma. Markkinavieraita tulee laajalta alueelta. Viime vuonna markkinapäivä veti kirkonkylään yli 15 000 kävijää.

Raitille ei pääse autolla, kirkonkylän keskustan liikenne on suljettu kello 6 - 17.

Tänä vuonna markkinoille voi tulla myös bussilla, jonka reitti kulkee Nummelan linja-autoasemalta klo 9.30, 10.30 ja 11.30 Ojakkalan ja Siippoon kautta kirkonkylään.

Wuosisatamarkkinoille on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tontinmetsästystä Wuosisatamarkkinoilla11.7.2019 07.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat