Paikalliset

”Yleisön kannustuksella on iso rooli” – Vihdin Vahvin Mies -kisoissa luvassa näyttävää menoa, musiikkia, kuuluttaja ja isot katsomot

Pauli Pöyhiä kisasi vuonna 2016 Vihdin Vahvin Mies -kisoissa. Pöyhiä antoi kaikkensa Conanin pyörässä.

Maija-Liisa Nyman

– Vahvin mies -kisoissa yleisön kannustuksella on iso rooli. Toivotaan, että katsojia tulisi paljon. Täällä saa taputtaa ja huutaa. Yleisö ratkaisee, miten vahvimmat miehet antavat itsestään kaiken irti, Vihdin Vahvin Mies -kisojen järjestäjä, Liikuntakeskus Poseidonin sekä Poseidon Gymin yrittäjä Pauli Pöyhiä sanoo.

Paikalla kisoissa on kuuluttaja ja rokkityylistä musiikkia. Kirkonkylän paloaseman viereen, tapahtumapaikalle, tuodaan kaksi isoa katsomoa. Niihin mahtuu yli sata henkeä.

Vihdin Vahvin Mies 2019 -kisa starttaa kello 12 lauantaina 24.8. Wuosisatamarkkinoiden yhteydessä, ja aikaa kisaamiseen kuluu säästä riippuen 2,5-4 tuntia.

– Nyt ilmoittautuneita on seitsemän, joista yksi on vihtiläinen. Kisaajia on jälleen joka puolelta Suomea.

Kiinnostavaa on, että tällä kertaa mukana on noviiseja. Se tuo oman jännityselementtinsä amatöörikisaan, jossa painot ovat kuitenkin useita satoja kiloja.

Vahvin mies -kisat elävät nyt koko maassa nostetta. Kisat ovat pidettyjä.

Lajeina Vihdin Vahvin Mies -kisoissa on muun muassa perinteisiä farmarikävelyä, säkkien lastausta ja renkaan pyöritystä.

– Farmisalkut ovat painot, jotka laitetaan molempiin käsiin. Niissä on perinteisesti yli satakiloiset painot per käsi. Rengas on taas vielä reippaasti painavampi.

Pöyhiä järjestää Vahvin mies -kisat nyt neljättä kertaa. Tavoitteena on luoda perinne, koska Wuosisatamarkkinat ovat ilmainen tapahtuma, jonne tulee paljon väkeä. Tulevina vuosina mahdollisesti kokeillaan myös naisten sarjoja.

– Minähän olen kehonrakennuksessa kisannut vuodesta 2009, jossa mitalisijoja on useitakin. 2015-2016 kisasin myös Vihdin vahvin -tittelistä.

Kisoihin pääsee yhä mukaan; vielä on tilaa muutamalle.

– Tänne saa tulla kuka vain, joka on kiinnostunut. Kokeneempi, hieman normaalia vahvempi saliharrastaja saa jo jonkinlaisen tuloksen.

Poseidon Gymiltä löytyy myös valmennusta vahvin mies -kisoihin, jos haluaa lähteä oppimaan lajia.

Pöyhiä järjestää ilmaistapahtumaa rakkaudesta lajiin.

– On iso juttu, että saan lähteä järjestämään tämmöisiä kisoja pienellä kylällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Ihmisille hyviä muistoja" – Wuosisatamarkkinoilla on paljon perinteistä ja hieman uutta15.8.2019 10.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat