Paikalliset

Ojakkalassa järjestettiin perinteiset Elomarkkinat: kunnanjohtajaa tentattiin kylän kehittämisestä

Kunnanjohtaja Erkki Eerola (vas.) kävi esiintymässä ja oli yleisön tentattavana tunnin ajan liittyen Ojakkalan uuteen kaavaan. Vieressä Lasy:n Juha Uusitalo.

Paavo Hacklin

Ojakkalan Elomarkkinat vetivät jälleen mukavasti väkeä. Tapahtuma järjestettiin viime sunnuntaina.

Markkinakojuja oli toistakymmentä. Lentopalloa pelattiin koko markkinoiden ajan hiekkakentällä.

Aliupseerit paistoivat makkaraa ja vohveleita, hoitivat ilmakivääriammunnan ja liikenteen. Lasy eli latvajärvien suojeluyhdistys paistoi lettuja Enäjärven hyväksi. Liisi Uskin pieni hevonen kuljetteli lapsia.

Aamulla sotaanlähtökivellä Nummelan Soittokunta aloitti tilaisuuden ja säesti Vihdin Miehiä, kun he lauloivat Veteraanin Iltahuudon. Majuri Toini Tiilikainen piti puheen ja muistutti Vihdin Pataljoonan tunnelmista, kun miehet Ojakkalan asemalta nousivat junaan ja lähtivät taisteluun. Rönnqvistin perhe laski kukat kivelle.

Pastori Sanna Kilpelänaho ja kanttori Ulla Eho-Saario pitivät hartaushetken Enäsepän kappelissa. Tämän jälkeen oli seurakunnan kahvit.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola kävi Elomarkkinoilla esiintymässä ja oli yleisön tentattavana.

Ojakkalalaiset tenttasivat kunnanjohtajaa tentattiin muun muassa seuraavista aiheista: miten Ojakkalan joukkoliikennettä kehitetään tulevaisuudessa? Tarve olisi tiheämmille kulkuyhteyksille Espooseen ja Helsinkiin. Miten kunta osallistuu Enäjärven suojeluun? Mitä toimia järven tilan kohentamiseksi ollaan tekemässä? Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasyn myötä Enäjärven merkitys on valtakunnallisesti huomion arvoinen seikka.

Lisäksi kunnanjohtajalta kyseltiin, miten Ojakkalaa aiotaan kehittää tulevaisuudessa. Ojakkalalaiset ovat huolissaan venerannan alueen kaavaan piirretyistä tonteista. Onko kunta aikeissa myydä tontit ja antaa luvan rakentaa puistokaistaleelle taloja? Alue on ojakkalaisille ainoa yleinen paikka, jossa päästään nauttimaan veneilystä ja saunomisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat