Paikalliset

PÄÄKIRJOITUS: Tekijöitä ja osallistujia

Marsunäyttely, enduron SM-kilpailu, stand up -keikkaa, golf-turnauksia, kylätapahtumia, kansainvälisiä ja kansallisia lastenleirejä, amerikkalaisen jalkapallon ottelu, luontojoogaa.

Vihdissä tapahtuu paljon, monenlaista ja jatkuvasti. Tapahtumista osa on suunnattu pienelle piirille, osa laajalle joukolle.

Lähes tapahtuma kuin tapahtuma on hyvä asia. Tapahtumat nimittäin tuovat iloa ja eloa. Ja tämä pätee niin kylien kuin koko kunnankin mittakaavassa.

Jos tapahtuma on tarpeeksi kiinnostava ja tarpeeksi hyvin markkinoitu, voivat sinne löytää tiensä ulkopaikkakuntalaisetkin ja samalla tulee Vihdin kunta tutuksi uusille ihmisille. Tästä paraatiesimerkki Vihdissä on tietysti Wuosisatamarkkinat, kunnan suurtapahtuma, joka houkuttee kävijöitä hyvinkin laajalti lähipitäjistä.

Wuosisatamarkkinoita järjestävän SuurVihdin Killan varapuheenjohtaja Kai Viherkanto kertoo kuulleensa, että kirkonkylälle on muuttanut ihmisiä juuri markkinapäivän innoittamina. Markkinat ovat houkutelleet käymään ja samalla idyllinen kirkonkylä on vienyt kävijän sydämen.

Tapahtumiin tarvitaan kuitenkin sekä tekijöitä että kävijöitä.

Esimerkiksi kunnan järjestämään viehättävään Hiiden Hurmokseen olisi suonut saapuvan runsaammin osallistujia. Kävijöitä oli, mutta enemmänkin olisi torille mahtunut.

Tämä vuosi oli miesmuistiin ensimmäinen, kun tapahtumien klassikkoa, Vihdin juhannusjuhlia ei järjestetty. Vaikka välivuoteen on useita syitä, on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon juhannusjuhlia kaivataan. Kuinka monta ihmistä juhannusjuhlien puuttuminen havahdutti? Kuinka moni olisi ensi kesänä sittenkin valmis uhraamaan muutaman tunnin omasta juhannuksestaan yhteiseksi hyväksi?

Seuraavana tulossa on taas Vihdin suurin tapahtuma, Wuosisatamarkkinat. Tapahtuma houkuttelee vuosittain valtavasti kävijöitä yllättävänkin laajalta alueelta. Vuosittain tapahtuma myös järjestetään pienehköllä vapaehtoisporukalla, jolle kuuluukin suuri kiitos. Kaikki muut voivat kantaa kortensa kekoon osallistumalla markkinatapahtumaan.

Maija-Liisa Nyman

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten toimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat