Paikalliset

Suomen luonnon päivänä Haltiassa iso perhetapahtuma – Mahdollisuus ilmoittautua myös Nuku yö ulkona -retkille

Nuuksio. Kuvituskuva.

Minna Airamaa

Elokuun viimeisenä päivänä Suomen luontokeskus Haltiassa sekä Nuuksion kansallispuistossa vietetään Suomen luonnon päivää. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle.

Päivän aikana ohjelmassa on Erämessut yhteistyössä Riihimäen messujen kanssa, opastettuja retkiä, yöpymistä ulkona sekä Juuri Juhlan iltakonsertteja nuotiopaikoilla. Ohjelmaa tarjolla on lauantaina 31. elokuuta kello 10-18. Tapahtuma alkaa kello kymmeneltä Haltiassa lipunnostolla, musiikkiesityksillä ja avajaispuheella.

Tämän jälkeen luvassa on esimerkiksi maksullista alamäkipyöräilyä Nuuksio Bikeparkissa, laama- ja aasivaelluksiin tutustumista sekä Retkipaikan lukijanäytöksenä Poika ja ilves -elokuva.

Ravintola Haltia tarjoilee Luonto lautasella -buffetin sekä kodalla juotavaa ja pikkupurtavaa.

Haltia-salissa kuullaan luento Koiran kanssa vaeltamaan. Messualueen tulipaikalla nähdään perinteisiä tulentekotapoja -näytös.

Erämessujen juontajana toimii Joppe Ranta, joka haastattelee messulavalla vieraita ja paljastaa parhaat erävinkkinsä. Messulavalla esitellään päivän aikana myös Nuuksion kirnuja, koloja ja muita kohteita. Lisäksi messulavan ohjelmassa on mm. vaelluskengän valinta ja huolto -opastusta, Suomen Metsästysmuseon esittelyä, juttua retkiruoista sekä musiikkia.

Juuri Juhlan iltakonserteissa on useita esiintyjiä.

Nuku yö ulkona -retkille kannattaa ilmoittautua ennakkoon. Retket alkavat Haltian etupihalta ja ne päättyvät kohteessa, eli paluu tapahtuu omatoimisesti. Kullekin retkelle mahtuu 20-30 osallistujaa.

Retkinä on mm. Velskolaan yhdeksänkilometrinen reitti, Helsingin Seudun Lapinkävijöiden kolo, Urjan kolmikilometrinen retki, Haukkalammen nelikilometrinen-, Mustalammen nelikilometrinen sekä Oittaan 11-kilometrinen pyöräretki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat