Puheenaihe

Fani ihmetteli Sami Hedbergin vitsiä kaksi vuotta ennen kuin kuuli totuuden – "Tuli vähän paha fiilis tyypin puolesta"

Sami Hedberg kiertää jälleen Suomea.

Toni Tervo

Joskus fanit yllättävät Sami Hedberginkin kaltaisen kokeneen esiintyjän innokkuudellaan.

– Olin kerran Kuopiossa keikkaillessani jättänyt tahattomasti jonkun jutun kesken lavalla. Muistaakseni jostain hevosesta. Pari vuotta myöhemmin olin jälleen siellä käymässä kun minut pysäytettiin kadulla. Tämä tyyppi tuli kysymään siitä vitsistä ja miten se päättyi. Hän oli kuulemma sitä edelliset pari vuotta pähkäillyt, Hedberg kertoo.

– Tietyllä tavalla tuli vähän paha fiilis tyypin puolesta, sillä en oikeasti enää muistanut, mies nauraa.

Edellisen kaltaiset fanikohtaamiset ovat selkeästi Hedbergille yhä tärkeitä, vaikka hän on vuosien ajan ollut eräs todennäköisesti Suomen tunnetuin koomikko. Hän kertoo nauttivansa erityisesti keikkailemisesta pienillä paikkakunnilla, sillä niissä on lähtökohtaisesti vähemmän tapahtumia kuin pääkaupunkiseudulla.

– Niissä paikoissa jengi odottaa keikkoja todella innolla.

Hedberg on lähdössä syksylle jo viidennelle Kokovartalomies-kiertueelle. Vaikka kilometrejä on takana, miehen yhteys hänen faneihinsa on yhä vahva.

– Se on siistiä kun joskus eturivissä näkee porukkaa, jolla on vaikkapa päällä fanipaita vuoden 2010 kiertueelta.

Fanien ja Hedbergin rakkaussuhde ei ole kuitenkaan ulottunut usein lehdistöön. Suosion mukana on tullut kritiikkiä, joka välillä tuntuu miehestä kohtuuttomankin kovalta.

Muun muassa eräs arvostelija totesi taannoin miehen uudesta sketsisarjasta, että "en ole ikinä nähnyt yhtä huonoa suomalaista sketsiviihdettä".

Arvostelu sisälsi myös useita Hedbergiin henkilöön meneviä kommentteja.

– Se oli aika hämmentävää ja sitä olen aika paljon miettinyt. Eihän se kovin kivaa ollut. Nykymaailma toimii mielipiteellä ja olen pohtinut, että missä menee henkilökohtaisuuksiin menon raja, koomikko pohtii.

– Toivoisin, että Suomessa olisi enemmän kriitikoita. Olisi esimerkiksi kiva, että joku tulisi katsomaan koko show'n ja tekisi siitä arvionsa. Nyt lehdet tekevät paljon juttuja yksittäisten Facebook-kommenttien perusteella.

Hedberg kuitenkin toteaa, että ei halua antaa voimaa negatiivisuudelle. Hänellä menee tällä hetkellä monella mittarilla hyvin. Uuden kiertueen lisäksi hänet nähdään tulevaisuudessa valkokankaalla Se mieletön remppa -elokuvan tähtenä yhdessä Kiti Kokkosen kanssa.

– Se oli tosi mielenkiintoinen ja rankkakin projekti. Päivät venyivät välillä yli 14-tuntisiksi. Luokkakokousta kuvatessa päätähtiä oli selkeästi kolme, joten tässä piti ottaa enemmän vastuuta omille harteille. Kohtauksia oli selvästi enemmän.

– Elokuva ei ole myöskään pelkkää komediaa, vaan siinä on myös draamaakin. Naamanvääntelyn lisäksi löytyy aitoa parisuhteen tematiikkaa, jota oli mielenkiintoista päästä näyttelemään.

Hedbergille remontointi on sinänsä tuttua puuhaa.

– Olen todella monta kohdetta ollut laittamassa uusiksi. Sinänsä diggaan siitä, mutta onhan se aina oma show'nsa. Neljännen kerran lupasin, että en tee sitä enää, mutta niin vain sitä taas mentiin.

– Kaikille remontin tekijöille sellaista neuvoa, että miettikää ensin budjetti. Sitten kun olette suunnitelleet aikataulun, niin tuplatkaa se. Oman kokemukseni mukaan juuri mikään remontti ei pysy aikataulussa, hän nauraa.

Miehen intohimoihin kuuluu myös edelleen koripallo ja hän toimii edelleen Helsinki Seagulsin puuhamiehenä.

– Ensi kaudelle on hyvä jengi ja helsinkiläiset ovat pikkuhiljaa myös löytäneet joukkueen. Tulevaisuudessa seuralla on edessä iso hetki, kun siirrymme vanhan jäähallin kupeeseen rakennettavaan Helsinki Gardeniin pelaamaan. Meillä on siitä isot odotukset. Kisahalli on hyvä paikka, mutta sinne ei esimerkiksi saa laittaa joukkueen teippejä. Uudesta kentästä saamme enemmän omannäköisen.

Sami Hedbergin Kokovartalomies-kiertue käynnistyy 17.9. Tampereelta.Katso keikkakalenteri tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat