Paikalliset

Aluesarjan kulta ei tullut helpolla – Vihdin Pallon E-tytöille jälleen mestaruus

Vihdin Pallon E-tytöt voittivat aluemestaruuden myös tänä vuonna.

Vihdin Pallo

ViPan E-tyttöjen pesiskesä sai viikonloppuna Janakkalassa arvoisensa päätöksen, kun joukkue voitti Etelän alueen mestaruuden.

Itse asiassa ViPan E-tytöt oli puolustava mestari viime vuodelta ja joukkue siis onnistui uusimaan ykkössijan tällä kaudella.

Etelän aluesarjan neljä parasta pääsi ottelemaan sijoista 1-4. ViPa sijoittui runkosarjassa toiseksi ja sai näin vastaan runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Hyvinkään Tahkon.

Ottelu alkoi tarkasti molemmilla joukkueilla ja ensimmäisessä vuoroparissa ei nähty, kuin yksi juoksu molemmilla joukkueilla.

Toisessa vuoroparissa Tahko onnistui omalla tasoittavallaan tulemaan takaa ohi juoksuin 4-5 ja ViPan E-tytöt olivat pakkovoiton edessä seuraavalla jaksolla.

Tasainen ottelu jatkui, ja tällä kertaa ViPa onnistui omalla tasoittavallaan tulemaan takaa ohi yhden juoksun turvin lukemin 6-5.

Edessä oli siis suoraan kotiutuslyöntikilpailu. Tahko aloitti ensin sisällä ja onnistui kotiuttamaan viidestä juoksijasta vain yhden kotiin, lyöntien noustessa kopeiksi ViPan ulkokentälle.

ViPan tullessa omaan vuoroon tarvittiin siis vähintään kaksi juoksua ottelun voittoon.

Ensimmäisenä kotariparina oli lyöjänä Anni Vainio ja juoksijana Milla Väistö.

Anni löi hienosti kunnarin arvoisen lyönnin ja näin syntyi heti nuo tarvittavat kaksi juoksua ja ViPan tytöt jatkoivat kultaotteluun Roihun vastustajaksi, Tahkon jäädessä Janan kanssa pelaamaan pronssista.

Voitto tuli kotiin Roihusta viimeisellä lyönnillä. Kultaottelu oli oikea jännitysnäytelmä.

Ja kentällä oli kuin superpesisfiilis, kun joukkueet tuuletti onnistumisiaan.

Ensimmäisellä jaksolla ei paremmuutta saatu ratkottua ja ensimmäisen jakson juoksut menivät tasan 5-5.

Toisella jaksolla omaan viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon ViPa lähti takaa-ajoon tilanteesta 1-5, jotta ottelu jatkuisi tarvittiin vähintään 4 juoksua.

Milla Väistö käynnisti takaa-ajon upealla lyönnillä ja tällä otettiin heti kaksi juoksijaa kotiin, Millan päästessä suoraan kakkospesälle.

Takatilanteen jatkuessa seuraavissa kotiutuksissa onnistuivat Senni Säiläkivi ja Aino Rauhaniemi.

Näin oltiin tilanteessa 5-5 ja voitto oli vain yhden juoksun päässä. Viimeisenä lyöjänä ja viimeisellä lyönnillä Veea Ranta kotiutti Moona Antikaisen ja voitto ViPalle juoksuin 6-5.

Finaaliottelussa palkittiin ykköspalkinnolla lukkarina pelannut Senni Säiläkivi ja kakkospalkinnolla ykkösvahtina pelannut Milla Väistö.

Joukkueen muut pelaajat olivat: Aino Rauhaniemi, Anni Vainio, Miia Ikonen, Mette Helminen, Muusa Helminen, Aliina Nurmi, Moona Antikainen, Iida Väänänen, Veea Ranta ja Peppi Sevòn. Pelinjohdosta vastasivat Simo-Pekka Sutinen ja Päivi Väistö.

Joukkueen kannustuslauseeksi on muodostunut huuto Liekki Palaa.

Tämä kuvaa hyvin joukkueen sisäistä tahtoa harjoitella ja pelata hyvin joukkueena toisilleen; taistella jokaisessa pelissä loppuun asti tsemppaamalla kaveria.

Hiidenkirnun pesäpallokentällä onkin kuullut pitkään ViPan toimintaa seuranneiden ennustuksia siitä, kuinka tässä joukkueessa kasvaa tulevaisuuden superpesistähtiä.

Aika näyttää mihin saakka liekki tyttöjä vie! Joukkue kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita tuesta kauden aikana, joka on mahdollistanut monipuolisen harjoittelun ja sitä kautta menestymisen.

Nyt vedetään hiukan happea ja heti syyslomaviikon jälkeen käynnistyy ViPan harjoitusryhmät ja kaikkiin ikäryhmiin otetaan mukaan uusia pelaajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat