Paikalliset

Koulujen lähellä tarvitaan monimuotoista luontoa: valtuustoaloite metsänsuojeluohjelmaan liittymisestä

Pentti Pulkkinen (sd.) esitteli aloitteen Metso-metsänsuojeluohjelmaan liittymisestä.

Maija-Liisa Nyman

Vihdin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ehdottaa valtuustoaloitteessaan, että kunnanhallitus ryhtyisi valmistelemaan Metso-metsänsuojeluohjelmaan liittymistä.

– Ohjelmassa metsän omistaja saa korvauksen puistaan ja puut jäävät pystyyn, kertoi Pentti Pulkkinen aloitetta maanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa esittäessään. Hänestä näin tulisi toimia ainakin kaikkien koulujen läheisyydessä ja puistokäytössä olevien metsälohkojen kohdalla.

– Vihdin kunta on selvityksen mukaan keskeyttänyt osalla omistamistaan metsäalueista kaikki ylispuiden ja siemenpuiden hakkuut ja kokonaan päätehakkuut, Pulkkinen kertoi. – Kuitenkin kesän aikana on tullut julkisuuteen koulun ja päiväkodin vieressä suoritetut hakkuut.

Aloitteessa todetaan, että juuri koulujen läheisyydessä tarvitaan monimuotoisia luontokohteita, jotta oppilaat pääsevät tutustumaan luontoon ja jo opetustarkoituksiakin varten.

– Jos hakkuita koulujen ja muiden puistomaisten kohteiden osalta perustellaan rahanhankkimistarkoituksessa, niin aivan varmasti menetetään enemmän kuin saavutetaan, Pulkkinen huomautti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat