Paikalliset

NuPS:n ilta yhteistyökumppaneille: "Kaikkien meidän pitäisi osata perussosiaalitaidot, joilla me voisimme auttaa nuoria. "

Kimmo J. Lipponen kävi puhumassa Nummelan Palloseuran yhteistyökumppani-illassa.

Nina Paloheimo

Lohjalaislähtöinen Suomen Arvoliiton puheenjohtaja, Suomen Palloliiton entinen pääsihteeri Kimmo J. Lipponen kävi puhumassa perjantaina lähes kotikulmillaan Nummelassa NuPSin yhteistyökumppani-illassa.

– Rikon tässä nyt naapurirajoja, kun tulin lohjalaisena tänne Nummelaan teille puhumaan, hän vitsaili.

Siuntiossa nykyisin asuva Lipponen on edennyt aikanaan Lohjan A-junioreiden joukkueesta urallaan melkoiseen menestysputkeen.

Jyväskylän liikuntatieteellisen käyneen ja urheilua käsittelevän sponsorointikirjan kirjoittanut Lipponen on tehnyt uraa uurtavaa työtä Nokian sosiaalisen vastuun kehittäjänä ja Veikkauksen yhteiskuntasuhteista vastaavana.

Perjantaina hän puhui Nummelan Palloseuran yhteistyökumppaneille yhteiskuntavastuun tärkeydestä myös urheiluseuroissa.

Hän muistutti, kuinka tärkeää työtä urheiluseurat, kuten NuPS ja LoPa tekevät omilla alueillaan.

– Ajatellaan nuorten valmentajaa. Hän ei pelkästään opeta lapsia ja nuoria pelaamaan jalkapalloa, vaan opettaa myös elämäntaitoja ja sääntöjä, miten ratkaistaan ongelmia. Nämä valmentajat tekevät tietämättäänkin paljon työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, Lipponen muistuttaa.

Hän mietti samalla kuinka paljon valmentajilla voisikaan olla mahdollisuutta vaikuttaa, jos he sisäistäisivät oman roolinsa tässä työssä entistä selkeämmin.

– Meillä on nyt tällä hetkellä yhteiskunnallisessa huomiossa erityisesti kiusaaminen kitkeminen, sukupuolten tasa-arvon edistäminen ja eriarvoisuuden poistaminen. Me ymmärrämme paperilla kuinka tärkeitä näihin asioihin paneutuminen on, mutta se että muistamme sen myös tuolla kentällä arjessa. Se on tärkeää, Lipponen pohtii.

– Kaikkien meidän pitäisi osata perussosiaalitaidot, joilla me voisimme auttaa nuoria.

Lohjan Pallon kasvatti kaipaa aika ajoin kentälle ja pelaamaan. Mutta erityisesti valmentajamaan ja ohjaamaan nuoria lapsia.

– Minun sielussani asuu aina pieni valmentaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat