Paikalliset

Vihdin Uutisten yrittäjälehti ilmestyy keskiviikkona, tässä esimakua: Saron Hällfors lanseerasi supereettisen lastenvaatemalliston

– Housuhame-yhdistelmä on ollut nyt myös suosittu. Yleensä tyttöjen hame on erikseen, jolloin sitä on ollut hankalampi käyttää päiväkodissa, ongelman ratkaissut Saron Hällfors hymyilee.

Minna Saarinen

Nummelalainen Saron Hällfors on tuonut markkinoille syyskuun alussa ekologisen ja eettisen lastenvaatemalliston.

Kyse on yrityksestä nimeltä Diivi Group, joka toimii verkkokaupan ja esittelytilaisuuksien kautta.

Nyt mallistossa on seitsemän erilaista lastenvaatetta: on poikien mukavasti päälle istuva, joustava kauluspaita, tyttöjen yhteen ommeltu käytännöllinen housuhame, mekko sekä unisex -paitoja ja -housuja.

– Katsoin vastikään dokumentin Yleltä, jossa kerrottiin että vaateteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuuden haara. Siinä pysäytettiin useita ihmisiä kadulla, eikä juuri kukaan tiennyt asiaa, huomauttaa vaatteiden takana oleva Hällfors.

 

Arvot ohjaavat Diivin toimintaa: vaatteet ovat vastuullisesti tuotettuja, kestäviä ja tehty luomupuuvillasta. Hinta on vain hitusen normaalia korkeampi.

Vastineeksi saa kestäviä, mukavalta päällä tuntuvia vaatteita.

Hällforsin haave on tuottaa muutamia paitoja ja takkeja naisillekin. Nyt ihmiset alkavat ottaa isosti selvää vaatteen alkuperästä, pyrkiä pikamuodista pois.

 

Ajattomuus onkin Diivin idea: vaatteet ovat tänään, mutta myöhemminkin muodissa.

Aluksi Hällfors panostaa Suomeen, myös paikallisten tapahtumien kautta.

– Tällä viikolla olen menossa MLL:n kerhoon esittelemään vaatteita. Voin tulla myös erilaisille kotikutsuille, Hällfors sanoo.

Tuotantoprosessi etenee niin, että kun Hällfors on ideoinut vaatteet, piirtää vaatesuunnittelija vaatteet koneelle.

– Siinä näen, onko vaate sellainen, mitä haen. Seuraavaksi kerron suunnittelijalle muutoksista, jolloin näen samalla myös valitsemani värit. Ennen tehtaalle menoa mallimestari piirtää kaavat.

Hällforsin käyttämä tehdas on suomalaisperheen omistuksessa, ja sijaitsee Pohjois-Portugalissa.

– Olen yleensä Tampereen päätyyn yhteydessä. Tehdas on kansainvälisen työjärjestö ILO:n jäsen ja työolosuhteet ovat siellä todella hyvät.

 

Vaatteet tulevat Portugalista rekalla. Se on vähiten saastuttava kuljetusmuoto.

Ala on Hällforsin pitkäaikainen unelma, josta hän sai kiinni vasta lastensa synnyttyä. Silloin hän alkoi tutkailla lastenvaatteita kaupoissa tarkemmin. Tästä alkoi ideointi.

– Olisin halunnut jo alun perin muotialalle, mutta valitsin turvallisen sosiaali- ja terveysalan, vuosia mielenterveys- ja päihdealalla työskennellyt puuhakas nainen kertoo.

 

Kahden lapsen äidillä ei ole ajankäyttöongelmia: hän on tehnyt viime vuodet monenlaisia töitä.

– Kyllä sitä on pitänyt organisoida, Hällfors naurahtaa.

Suosikkeina Diivin vaatteista ovat olleet mustat collegehousut, turkoosi unisex -collegesvetari sekä hamelegginsit.

Mustat collegehousut myytiin loppuun lähes heti.

– Pojan paita taas näytti miehestäkin niin mukavalta, että hän olisi ollut valmis käyttämään sitä saman tien miesten koossa, Hällfors naurahtaa.

Ekologisuus on nyt haluttua.

– Ihmiset panostavat siihen, mutta vielä eletään murrosta. Kun on totuttu saamaan halvalla, moni kamppailee hinnan kanssa, vaikkei se olisi kuin hieman korkeampi. Lähes ilmaisiin vaatteisiin on jo niin totuttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihtiläinen Grand Lemon tuottaa tosi-tv-sarjan –  "Me haluamme auttaa"26.7.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat