Paikalliset

Nummelan Linjaportti on 30-vuotias  – "Tämä perustettiin nimenomaan hyvän sijainnin vuoksi juuri tälle paikalle"

– No tässä ollaan ostamassa karkkeja ynnä muita paheita. 15 vuotta olen käynyt Linjurikioskilla. Tämä on lähellä, ja palvelu on erittäin hyvä. Täällä on ihanat ihmiset, nummelalainen kanta-asiakas Birgit Paananen kehuu Mikko Räisäseltä ostoksia tehdessään.

Minna Saarinen

– Onhan tämä tuttu paikka. Olen käynyt silmälääkärissä perinteisesti Synsamilla jo muutaman kymmenen vuotta. Varmaan ihan alusta asti, siitä, kun liikkeen nimi oli vielä Vihdin näkö. Joskus toki olen piipahtanut myös kampaamopalveluissa. Uusia silmälaseja tuli katsomaan, nummelainen Soile Yli-Sissala kertoilee aamupäivästä hernesoppaa Linjaportin tiloissa maistellessaan.

Yli-Sissala toteaa, että paikkaan on helppo tulla, varsinkin, kun autoa ei ole käytössä.

Ismo Paunila tarjoilee vieressä kävijöille hernesoppaa.

Kauppakeskus Linjaportin 30-vuotisjuhlia vietettiin toissa perjantaina markkinatunnelmissa. Useimmilla liikkeillä oli synttäritarjouksia. Jäätelöä jaettiin iltapäivällä ja muotinäytös järjestettiin illalla.

Vastaan tallustelee röllipeikko, alias Kristiina Issakainen Vihdin teatterista. Rölli jakoi karamelleja ja houkutteli väkeä äänestämään teatterin kaikkien aikojen parasta näytelmää. Kärkikaksikoksi äänestettiin kesäteatterin Harmaat pantterit (2011). Talvinäytelmäsarjan voitti Ei nyt, tipuseni (2001).

– Ääniä annettiin noin 50, ihan mukavasti, Mirva Pyyhtiä Vihdin Teatterilta kertoo.

Linjurikioskin yrittäjä Mikko Räisänen muistelee kioskin olleen samalla paikalla vuodesta 1996. Räisänen palvelee samaan aikaan lukuisaa määrää veikkaus- ja kioskiasiakkaita.

– Sijainti on hyvä meille, ja koko talolle. Sijainti, sijainti ja sijainti ovat kolme tärkeintä seikkaa tässä yritysmaailmassa.

Räisänen tietää, että parkkipaikkoja on tulossa Linjaportille lisääkin, kun viereinen viheralue poistuu. Nurmialueelle, uuden kylmäaseman viereen, tehdään parkkitilaa.

Räisänen toteaa, että aluksi oli opettelua vähän kaikki, kun oli tullut muualta.

– 1996 kaikki oli peltoa tässä ympärillä. Kun tuo Prisma tehtiin, sanottiin, että nyt kuule Mikko tulee konkurssi, kun iso kauppa tulee. Ja kun Cittari rakennettiin, niin sanottiin, että nyt tulee varmasti konkurssi. Mutta tässä mennään, Räisänen naurattaa.

Aluksi kioskin pääjuttu olivat VHS-videot, sitten tulivat DVD:t. Ajan myötä nekin hiipuivat. Pelikoneet ovat nyt muuttuneet, toto tuli kioskille 2004.

– 26 vuotta on tehty tätä hommaa. Ennen kuin kioskiura täällä loppuu, on tavoite tehdä jostakusta vihtiläisestä miljonääri, Räisänen virnistää.

Upi on kioskin kanta-asiakkaita.

– Olen minä täällä kauan käynyt Upi toteaa, Räisäsen vierestä huikatessa että mieshän kuuluu jo kalustoon.

– Tämä on semmoinen juttu, että kun ikää tulee ja on toimeton joutomies, on täällä kiva istua. Tapaa tuttua porukkaa.

Optikkoliike Synsam on toiminut Linjaportilla alusta asti.

Kanta-asiakkaita on kertynyt jo lukuisa määrä. 1989 oltiin nurkkahuoneistossa, nykyisissä tiloissa on toimittu vuodesta 1994.

– Hyvään palveluun on aina koetettu panostaa, niin on mukava tulla uudelleenkin, liikevastaava Jani Nyman toteaa.

Salon Chatonin Tea Vuorinen aloitti oppisopimuksella äitinsä Miisa Viirun parturi-kampaamossa 1989. Nyt hän on Chatonin yrittäjä. Suurin osa kävijöistä on jo kanta-asiakkaita.

– Ihan saman tien tämä ei tullut kyllä täyteen yrityksiä, Viiru huikkaa vierestä.

Miisa Viiru kertoo, että Linjaportti perustettiin nimenomaan hyvän sijainnin vuoksi juuri tälle paikalle.

– Tämä on hyvä paikka, ei tästä pois kannata lähteä. Mutta yrityksiä on tullut ja mennyt. Me olemme yksi harvoista, jotka ovat pysyneet.

– Ja tietenkin tuo Kela on pysynyt paikallaan, Viiru naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat