Paikalliset

Vihtiläisen Anne Liusvaaran yritys tuo maahan elintarviketeollisuuden koneita – Faitech Oy täytti 25 vuotta

Anne ja Seppo Liusvaara ostivat aikoinaan Vihdin kirkonkylän meijerikiinteistön ja ovat kunnostaneet sen vuosien varrella loistokuntoon.

Vesa Valtonen

Vihdin kirkonkylän perinteikäs meijerikiinteistö on jo pitkään ollut kahden menestyvän yrityksen kotipaikka.

Anne ja Seppo Liusvaara ostivat taannoin meijerikiinteistön ja ovat nyt remontoineet sen kirkonkylän keskustan komistukseksi. Poissa on eri aikakausien värimaailma – tilalla on rakennuksen eri vaiheiden aikakausia kunnioittava yhtenäinen väritys ja tyyli.

Anne Liusvaaran yritys Faitech Oy perustettiin 25 vuotta sitten. Faitech tuo maahan elintarviketeollisuuden koneita.

Seppo Liusvaaran yritys Taratsa Oy on pari vuotta nuorempi. Taratsa on erikoitunut uudisrakennuskohteiden runkorakennustöihin ja perustuksiin.

 

Muutama viikko sitten meijerikiinteistön pihalle pystytettiin perjantai-illaksi suuria valkoisia telttoja ja estradi esiintyjille; oli Faitechin 25-vuotisjuhlien aika.

Juhlavieraita virtasi juhlapaikalle tasaiseen tahtiin, myös Keski-Euroopasta, jossa sijaitsee Faitechin yksi keskeinen laitetoimittaja.

– Maahantuomme, tunnettuja keski- ja pohjoiseurooppalaisia elintarviketeollisuuden koneita sekä suunnittelemme ja toteutamme kokonaisprojekteja, Anne Liusvaara kertoo.

Hän esittelee yrityksensä edustamien laitteiden valikoimia ja on erittäin tyytyväinen siihen, että niin laitetoimitukset kuin niiden varaosahuolto toimivat ripeästi.

– Tarjoamme myös koneiden vuokraus- ja huoltopalvelut.

Anne Liusvaara toteaa, että yrityksen toimintaa ohjaa halu olla parantamassa asiakkaiden mahdollisuuksia kehittyä omalla alallaan.

– Suomalaisten mukaan hyvän työelämän keskeiset arvot ovat rohkeus, sinnikkyys ja luottamus.

 

Faitechin verkkosivuilla on mielenkiintoinen tarina yrityksen perustamisvaiheista.

Anne Liusvaara matkasi Keski-Eurooppaan kahdeksi viikoksi käymään sopimusneuvotteluja tulevien päämiesten kanssa.

– Saimme lahjoituksena Kansallis-Osake-Pankin vanhan tietokoneen, jolla kirjoitimme ensimmäisten konetoimitusten käyttöohjeet ja muut dokumentit. Toimistoon haalittiin mitä saatiin… Olimme jo silloin ”ekoja” ja harrastimme kierrätystä, yrittäjä kuvailee.

Sittemmin yhtiökumppanini halusi myydä osuutensa ja osakkeet siirtyivät kokonaan Anne Liusvaaran omistukseen vuosituhannen vaihteessa.

Vähitellen porukka kasvoi sekä myynnissä, myynnin tuessa että kunnossapidossa. Pitkään yritys toimi kahden toimitilan loukussa, kunnes viimein 2014 joulukuussa yrityksen toiminta keskitettiin Meijerinraitti 2:een Vihdin kirkonkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat