Puheenaihe

15-vuotias Onni Mertaniemi pelasti ystävineen hukkuvan miehen hengen Alajärvellä – IL: hyppäsi pelastamaan miestä pilkkopimeässä jääkylmään veteen

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Syyskuun lopussa Alajärvellä veden varaan joutunut nuori mies olisi todennäköisesti menettänyt henkensä ilman nuorisojoukon nopeaa toimintaa, uutisoi Iltalehti.

Onni Mertaniemi, 15, oli ollut ystävineen viettämässä perjantai-iltaa Alajärven keskustassa, kun hänen eräs kaverinsa oli tullut ilmoittamaan miehen joutuneen veden varaan Alajärven venesatamassa. Mertaniemi ystävineen oli lähtenyt välittömästi tapahtumapaikalle. Sinne saavuttuaan he olivat aluksi yrittäneet heittää pelastusrengasta vedessä apua huutavalle miehelle.

Mies oli kuitenkin ollut liian kaukana vedessä, jolloin Mertaniemi oli muitta mutkitta hypännyt pilkkopimeässä jääkylmään veteen pelastustoimiin. Hän oli uinut miehen luokse ja saanut ujutettua pelastusrenkaan tämän ympärille. Samaan aikaan Mertaniemen ystävät olivat soittaneet hätäkeskukseen.

Hukkumaisillaan ollut mies oli jo käynyt veden alla ja hörpännyt vettä. Mertaniemi oli lähtenyt vetämään häntä rantaan ja lopulta nopeasti paikalle saapunut pelastuslaitos oli poiminut vedestä ylös sekä hädänalaisen miehen että uupuneen Mertaniemen.

Mertaniemi kertoi Iltalehdelle toimineensa miettimättä, ainoana ajatuksenaan vain saada mies pelastettua. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos palkitsi 10. lokakuuta ihmishengen pelastamisesta kunnialaatoilla Onni Mertaniemen ohella Matti Herralan, Siiri Laurilan, Siilas Pyhälahden ja Jaakko Pannulan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat