Paikalliset

Kokoustila täyttyi tiistai-illaksi ääriään myöten. Yleisö halusi, että Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo korjataan

Vihdin seurakunnan talousjohtaja Tapio Yliluoma (vas.) ja tilaisuuden avannut SuurVihdin Killan Kai Viherkanto.

Vesa Valtonen

Sisäilmaongelmien takia jo pidempään käyttökiellossa ollut Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo on korjattava.

Tällaisen vahvan ja yksituumaisen viestin saivat seurakunnan viranhaltijat ja luottamushenkilöt tiistai-iltaisesta yleisötilaisuudesta, joka täytti Myyrin Kamarin ääriään myöten.

Tilaisuuden koolle kutsuneen SuurVihdin Killan Kai Viherkanto toivoi avointa ja rakentavaa keskustelua. Toive täyttyi.

 

Seurakunnan talousjohtaja Tapio Yliluoma myönsi, että 40-vuotiaan seurakuntatalon tulevaisuuden suhteen on jo pidempään ollut niin toiveikkuutta kuin masennusta.

Hiljattain kirkkoneuvosto päätyi ratkaisuun, että seurakuntatalo puretaan ja käynnistetään suunnitelmat uuden pienemmän seurakuntatalon rakentamiseksi.

– Tämä linjaus aiheutti tavattomasti pahaa mieltä. Tämä rakennus on osa vihtiläistä identiteettiä. Vihdin seurakunta ei missään nimessä ole hylkäämässä kirkonkylää ja Pohjois-Vihtiä, talousjohtaja terävöitti.

 

Maanantaina kirkkoneuvosto piti jälleen kokouksen seurakuntatalon kohtalosta.

Nyt esimerkiksi suunnitellaan ostajan etsimistä seurakuntatalolle; uusi omistaja korjaisi rakennuksen ja seurakunta sitten vuokraisi vain tarvitsemansa tilat.

Rinnan tämän suunnitelman kanssa käynnistellään rakennuksen korjaussuunnitelmia.

Yliluoman mukaan ostajien kartoittaminen ja korjaussuunnittelu tehdään rinta rinnan, jotta kirkkovaltuustossa olisi alkukesästä mahdollisuus tehdä päätökset rakennuksen kohtalosta.

Alustavien laskelmien mukaan seurakunnan suppea remontti maksaisi alle puolitoista miljoonaa ja laaja remontti alle kolme miljoonaa euroa.

 

Tilaisuudessa käytettiin lukemattomia puheenvuoroja. Jaakko Kuismanen herätteli päättäjiä miettimään mahdollisia virheitä, joka tapahtui vajaa vuosikymmen sitten kun rakennukseen asennettiin koneellinen ilmanvaihto.

Kuismanen myös huomautti, että rakennuksille tapahtuu ihmeparantumisia siinä vaiheessa kun ne siirtyvät yksityisomistukseen. Esimerkkeinä tästä hän mainitsi kirkonkylään 70-luvun alussa valmistuneen kunnantalon ja vanhan meijerikiinteistön.

Talousjohtaja Tapio Yliluoma kertoi, että o ongelmia on seurakuntatalon kattorakenteissa ja seinissä.

– Seinissä ei ole tuuletusväliä, rakenne on tiili, villa ja tiili. Seinissä ei ole höyrysulkua. Aikaisemmin talo oli ylipaineinen, mutta vuoden 2010 remontin jälkeen alipaineinen.

Aiheesta lisää Vihdin Uutisten viikonvaihteen lehdessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo avattiin yleisölle 40 vuotta sitten. Samaan aikaan perustettiin Vihdin Uutiset 6.11.2019 09.25
Kirkkoneuvosto yksimielinen: Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo puretaan ja uuden suunnittelu aloitetaan25.10.2019 10.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat