Paikalliset

Nummelan Tilipaikka juhlii nelikymppisiään samana vuonna kuin Vihdin Uutiset. ”Aiemmin vain palkanlaskijalla oli käytössään tietokone, eikä sekään ollut verkossa.”

Niklas Sundström, Heleena Peltonen, Minna Ruusuvuori, Eija Ala-Reinikka ja Laura Sorvo työskentelevät Nummelan Tilipaikassa. Työntekijöitä yrityksessä on yhteensä 11.

Annukka Vakkuri

Nummelan Tilipaikka on palvellut asiakkaitaan samassa paikassa torin laidalla tänä vuonna jo 40 vuotta.

Tänä aikana yrityksen koko henkilöstö on vaihtunut, tekniikan murros myllertänyt ja yrityksen liikevaihto tuplaantunut.

Pyöreitä syyskuun seitsemäs päivä juhlinut yritys on pysynyt pystyssä kovissakin muutosten tuulissa.

Vuodesta 2006 yrityksen toimitusjohtajana toiminut Heleena Peltonen ehti työskennellä vain vuoden kirjanpitäjänä, kunnes nousi 11 työntekijän esimieheksi ja pääsi samalla todellisen muutosjohtamisen prässiin.

– Tulin Tilipaikkaan töihin työntekijäksi vuonna 2005. Vuoden päästä vastuullani oli esimiestehtävät ja samaan aikaan käynnissä oli henkilökunnan vaihdokset, tietotekniikan murrokset ja samaan vuoteen sattui myös Taloushallintoliiton tekemät tarkastukset, joita liitto suorittaa kolmen vuoden välein, Peltonen sanoo ja pystyy nyt jo hymyilemään rankalle ajanjaksolle.

Nummelan Tilipaikan perusti Eeva Munck 7.9.1979. Munckin jälkeen vetovastuussa oli Kaarle Walden siihen saakka, kunnes Heleena Peltonen astui yrityksen toimitusjohtajan saappaisiin.

Peltosella on työkokemusta kansainvälisessä yrityksessä talousosastolla. Kaiken kaikkiaan hän on ollut taloushallinnon alalla parikymmentä vuotta.

– Yrittäjänä ja esimiehenä aloitin ensimmäistä kertaa Tilipaikassa.

Peltosen aikana yrityksen liikevaihto on tuplaantunut 480 000 eurosta yli 960 000 euroon. Vuoden 2006 aikana yrityksen kaikki työntekijät vaihtuivat.

– Internetin tuomat muutokset tuntuivat valtavilta ja ylitsepääsemättömiltä. Siihen aikaan kaikki vielä tiliöitiin kynällä paperille, kuten oli tehty lähes 30 vuotta.

– Vain palkanlaskijoilla oli 2000-luvun alussa omat tietokoneet, eivätkä nekään olleet verkossa. Mitään varmistuksia ei ollut. Tuntuu pelottavalta sanoa tämä ääneen, Peltonen naurahtaa.

Vuonna 2006 kaikki työntekijät saivat tietokoneet, joissa toimi internet.

– Työntekijät ovat olleet erittäin tehokkaita. Tehokkuus on oikein hyvä. Kirjanpitäjän ammatti on kova ja vaativa ja alalla vallitseekin osittain sen vuoksi työvoimapula.

Vuonna 2017 yrityksen toimitiloja laajennettiin kaksinkertaiseksi. Aiemmin neliöitä oli 150, nyt niitä on yli 300.

– Kiinteistössä toimi aiemmin Ulla-Sofia -ravintola, jonka tilat remontoitiin isännöintipuolen työtiloiksi, samalla myös taloushallinnon tilat remontoitiin.

Nummelan Tilipaikalla on noin 150 taloushallinnon asiakasta ja isännöintipuolella 60.

– Asiakkaita on pysynyt samoina alkuajoilta saakka, jonka lisäksi on tullut paljon uusia. Isot kasvuyritykset ostavat tilitoimiston palveluita, mutta asiakkaina on myös runsaasti pienyrittäjiä.

Yrityksellä oli Nummelan lisäksi vuosina 2013- 2016 toimipiste Helsingissä.

– Nykyään olemme kaikki saman katon alla, joka on ollut erittäin hyvä asia. Lisäksi Karkkilassa on isännöintitoimiston päivystystilat.

Toimitusjohtaja Heleena Peltonen paljastaa Tilipaikan tuoreimpia tuulia.

– Teimme juuri uuden työsopimuksen talousjohtaja eMBA Jukka Hyrskyn kanssa. Tämä on tärkeä etappi Tilipaikassa, sillä Hyrskyllä on pitkä kansainvälinen työkokemus talousjohtamisesta erilaisissa asiakasyritystehtävissä.

Tilipaikassa Hyrskyn tehtäväalue on talouspäällikköpalvelut ja ulkoinen- ja sisäinen laskenta, jossa seurataan asiakasyrityksessä etupainotteisesti taloutta.

– Nykyäänhän pitää pystyä ennakoimaan ja reagoimaan taloussuhdanteessa nopeasti jatkuviin muutoksiin sekä myös reagoimaan niihin ajoissa, Heleena Peltonen huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat