Paikalliset

40 kertaa onnea Vihdin Uutisille

Pajuniityn esikoululaiset Mea Saarinen, Samuel Nåhls, Kristian Kusnetsov, Minja Mursu ja Alisa Myyry tietävät, miten syntymäpäiviä juhlitaan.

Maija-Liisa Nyman

Pajuniityn päiväkodin Haukkalinna-ryhmän esikoululaisia mietityttää. Mitä lehtiä he tietävät? No, Aku Ankan, mainoslehdet ja Joulupukin lehden.

Kristian Kusnetsov kertoo lukevansa Aku Ankkaa – ja osaavansa myös puhua sekä aku ankka- että mikki hiiri -kieltä. Hän antaa näytteet molemmista. Muita naurattaa.

– Mä tiedän yhden lehden, jossa on sänkyjä, Minja Mursu kertoo.

Kun lapsille luettelee erilaisia lehtiä, he tunnistavat kyllä nimiä: esimerkiksi TopModel- ja Ryhmä Hau -lehdet ovat tuttuja. Omien vanhempien on myös nähty lukevan lehtiä.

Itse lapset kertovat lukevansa kirjoja. Eskarin kanssa onkin tehty retkiä pääkirjastoon, josta on saanut valita lainattavaa päiväkodille.

– Tavallisia, kovakantisia kirjoja, Minja selvittää. Hän nimeää suosikeikseen Barbie-kirjat ja tieteilijäkirjat. Samuel Nåhls pitää Tatu ja Patu -sarjasta ja Mea Saarinen Pipsa Possu -kirjoista. Alisa Myyryn suosikki on Frozen-kirja, jota hän kertoo äidin lukevan iltasaduksi.

– Mun suosikki on Aku Ankka, toteaa Kristian.

Kirjastokäyntien lisäksi eskarilaiset ovat tehneet retkiä muuallekin lähiympäristöön kuten Nummelanharjulle ja kosteikolle. Eskarissa opetellaan myös kirjaimia, ulkoillaan ja askarrellaan. Leikitään legoilla, tehdään palapelejä, rakennellaan palikoista. Leikitään poliisileikkejä ja pelataan korttipelejä.

– Tehdään eskaritehtäviä, Alisa muistuttaa.

Haukkalinnan ryhmässä on 19 esikoululaista. Kaikkiaan Pajuniityn päiväkodissa on vajaa 50 esikouluikäistä lasta; eskari-ikäisille on kolme ryhmää.

Vihdin Uutiset täyttää 40 vuotta. Eskariviisikon mielestä 40-vuotias kuulostaa vanhalta, hassulta ja älyttömältäkin.

– Me ollaan kaikki kuusi vuotta, Samuel toteaa. Siihen menee vielä pitkä aika ennen kuin eskarilaiset itse täyttävät 40 vuotta – niin pitkä aika, ettei sitä oikein osaa laskeakaan.

Kuusivuotissynttäreitä Haukkalinnan ryhmässä on vielä luvassa niin marras- kuin joulukuussakin. Synttärisankareita juhlitaan kutakin vuorollaan. Päivänsankarille lauletaan suomeksi ja englanniksi, ja ryhmässä hänelle askarrellaan kortti. Kakkukin on, mutta se ei ole syötävä.

– Silloin voi tarjota herkkua, Mea kuitenkin muistaa.

Kuinka monta vuotta täyttää – yhtä monta kertaa ryhmä toivottaa onnea. Vihdin Uutisille saisi onnea toivottaakin tosi monta kertaa.

– Onnea, onnea, onnea, onnea, onnea, lapset aloittavat. Sormia nousee pystyyn samassa tahdissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat