Paikalliset

Pehmeää pullaa ja rapeaa kanaa – Vihdin kirkonkylässä avautui uusi kahvila-ravintola

Kenan ja Meltem Gürkan pyörittävät uutta kahvila-ravintolaa. Meltem Gürkan kertoo pitävänsä erityisesti pullien leipomisesta.

Maija-Liisa Nyman

– Tuntuu hyvältä, tämä on minun unelmani, Meltem Gürkan sanoo. Hän on haaveillut jo vuosia omasta kahvilasta ja nyt haave on toteutunut.

Hän toimii yrittäjänä Cafe Elegant - Chitir Chicken -ravintolassa kirkonkylässä.

Chitir Chicken on kansainvälinen franchising-ketju. Ketjun ensimmäinen Suomessa sijaitseva ravintola avautui elokuussa Turkuun, kauppakeskus Skanssiin.

Vihdin kirkonkylän Chitir Chicken on ketjun toinen ravintola Suomessa. Kirkonkylän ravintolan avajaisia vietettiin viikko sitten sunnuntaina 3. marraskuuta.

Ketjun mukaisesti uuden ravintolan ruokalistalta löytyvät rapeat kana-, kebab-, hampurilais- ja falafel-annokset sekä salaatit. Kahvilan valikoimiin kuuluvat myös pastat ja pitsat sekä kahvilaherkut.

– Pidän jälkiruokien ja leivosten tekemisestä. Tykkään leipoa pullia, pikkuleipiä, sämpylöitä, kakkuja ja kääretorttuja, Meltem Gürkan sanoo.

Hän valmistuu ensi vuonna hotelli- ja cateringalan kokiksi Luksiasta. Opinnot ovat alkaneet kaksi vuotta sitten, joten nyt ne ovat jo loppusuoralla. Gürkan kertoo opiskelun antaneen hänelle paljon tietoa pöytien kattamisesta, tarjoilusta, kassatyöskentelystä ja yrittämisestä.

– Luksiassa opin ymmärtämään suomalaisten makutottumuksia, Gürkan lisää.

– Suomessa arvostetaan koulutusta ja ammattitutkintoja, Gürkan toteaa.

Hän kertoo työskennelleensä aikaisemmin Itävallassa hotellissa kokin työparina. Suomessa hän on asunut nyt kymmenen vuotta, vuodesta 2009 saakka.

Ravintolan huoneistossa on ollut useita ravintolayrittäjiä viime vuosien aikana. Nyt tiloissa on tehty täydellinen remontti Meltem Gürkanin ja hänen ravintolassa niin ikään työskentelevän puolisonsa Kenan Gürkanin ajatuksen mukaiseksi. Pöydät ovat raikkaan valkoiset, tuolit tyylikkäät ja mukavat. Jokaisessa pöydässä on lasit ja servietit kauniisti katettuna.

Ravintolassa on erillinen kokoustila, joka on vuokrattavissa. Omana huoneenaan on lapsille leikkitila.

Meltem Gürkan sanookin, että kahvila-ravintola on tehty perheitä varten.

– Tässä ravaintolassa on hyvä tunnelma, sanoo tilan omistava Erdogan Gürkan. Hän myös edustaa Chitir Chicken Finlandia ja kertoo etsivänsä parhaillaan uusia tiloja ketjun ravintoloille eri puolilta Etelä-Suomea.

– Jos haluat franchising-yrittäjäksi, tervetuloa! Kanssamme on helppo aloittaa, Erdogan Gürkan vinkkaa.

Ravintola

Chitir Chicken ja Cafe Elegant -ravintola sijaitsee kirkonkylän linja-autolaitureiden tuntumassa osoitteessa Helsingintie 26.

Ravintola on avoinna arkisin klo 10-20, lauantaisin klo 11-21 ja sunnuntaisin klo 12-20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat