Paikalliset

Ylivoimaisina vetonauloina olivat joulupukki ja muori – Nummelan joulunavaus oli iso kansanjuhla

Väkeä paikalla oli silmänkantamattomiin. Juontaja Anna-Liisa Tilus tanssii Niklas Grönholmin upeaäänisen joulumusiikin tahdissa.

Minna Saarinen

Joulunavaus Nummelan torilla lauantaina oli suuri kansanjuhla.

Erityisen hienon siitä teki torilta lähes K-marketille asti ulottunut monisatapäinen, jouluinen väki.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola piti liikuttavan puheen. Valkeaan asuun sonnustautunut juontaja Anna-Liisa Tilus eläytyi jopa tanssahtelemaan upealla äänellään yleisöä liikuttaneen Niklas Grönholmin joulumusiikin tahdissa.

Joulupuuroa jaettiin suuresta soppatykistä.

Ylivoimaisina vetonauloina olivat joulupukki ja muori. Monelle paikalla olijalle Nummelan joulunavaus on monivuotinen, rakas perinne.

– Ja sitten syttyvät valot kuuseen…. neljä, kolme, kaksi, yksi…. Nyt, juontaja Anna-Liisa Tilus huudahti.

Paikalle olivat tulleet myös nummelalaiset isä Esa Hellgren ja perheen pienin Aada Hellgren (2).

– Joulupukkia me lähdettiin katselemaan. Kai se pukki aina vähän jännittää, mutta se kuuluu asiaan. Puuroa voisi hakea ehkä lautasellisen, isä juttelee vierellään myös äiti Nea Kivirasi sekä esikoinen Sofia Hellgren (3,5).

Otalampelaiset mummi Terhi Ojen sekä jouluisesti pukeutuneet lapsenlapset, sisarukset Säde, Taika ja Sisu Malvela olivat saapuneet myös paikalle.

– Minähän nämä olen tänne pakottanut, mummi virnistää iloisen poppoon keskellä.

Joulunavauksessa ovat olleet joka vuosi nummelalaiset äiti Liisa Hellsten sekä pojat Leevi (8) ja Lassi Pöllänen (7).

– Joka vuosi se joulu tästä alkaa. Tämä on meille perinne. Ja pukkia tultiin tietenkin katsomaan, kyllä nuo pojat vielä ainakin vähän pukista tykkäävät. Pojat tykkäävät myös kovasti näistä vilkkupipoista, ne ovat tänään ensi kertaa päässä. Joulunavauspipot ovat, äiti Liisa hymyilee.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola kiitti puheessaan Vihdin Yrittäjiä ja Nummelan Kiltaa tapahtuman organisoimisesta ja siitä, että tämä traditio on kestänyt jo yli 20 vuotta.

Kunnanjohtaja totesi, että Vihdissä tämä yksi hienoimmista ja iloisimmista perinteistä.

– Suuret kiitokset ovat ansainneet myös kaikki paikalle kerääntyneet vihtiläiset.

Eerola on aina arvostanut jouluun liittyvää yhteisöllisyyttä, lämpöä ja rauhoittumisen aikaa perheen kanssa.

– Toivon, että tänä jouluna voisimme tarjota kaikille mahdollisuuden onnelliseen jouluun ilman, että kenenkään tuttavan tai naapurin tarvitsee viettää jouluaan yksin Vihdissä.

Eerola toivoi, että tuetaan myös yhteisvoimin vihtiläistä yrittäjyyttä joululahjojen muodossakin, toki mahdollisuuksien mukaan.

– Arvon kuulijat, Topeliuksen yli 132 vanhoin sanoin: ”Tuo kotihin, jos pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin!” – Toivotan teille kaikille hyvää ja rauhallista joulunaikaa, Erkki Eerola toivotti jokaiselle joulukuusen valojen loisteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat