Paikalliset

Auto-Kehä täyttää 60 vuotta – tytäryhtiö Auto-Kehä Lohja Oy:n Nissan-liike avataan Sauvonrinteessä kesällä

Auto-Kehä Oy:n perustaja Aimo Liljegren, toimitusjohtaja Olli Liljegren ja Auto-Kehä Lohja Oy:n toimitusjohtaja Tom Mörck.

Vesa Valtonen

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Auto-Kehä Oy laajentaa toimintaansa Lohjalle.

Uusi toimipiste on Auto-Kehän tytäryhtiö nimeltään Auto-Kehä Lohja Oy.

Lohjan toimipisteeseen nimitetään toimitusjohtajaksi Tom Mörck (52). Hän on aiemmin toiminut Suur-Seudun Osuuskaupan autokaupan vetäjänä, PP-Auton ja Lohjan Autokeskuksen toimitusjohtajana.

Tom Mörck aloittaa Auto-Kehä Lohja Oy:n toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Hänestä tulee myöhemmin Auto-Kehä Lohja Oy:n osakas.

– Uusi toimipiste avataan kesän aikana. Noin 2 000 neliön liiketilaan sijoitetaan automyynti ja huolto. Yhteistyö Karkkilan toimipisteen kanssa tulee huollon osalta olemaan tiivistä, kertoi Auto-Kehän toimitusjohtaja Olli Liljegren perjantaiaamuisessa tiedotustilaisuudessa.

 

Auto-Kehä Lohjan toimitilat sijaitsevat Sauvonrinteen alueella.

– Tilat tulevat hallintaamme huhtikuun alussa, jonka jälkeen alkaa tilojen remontointi, Liljegren kertoi paljastamatta tilojen tarkkaa sijaintia.

– Uusien autojen edustuksena Auto-Kehä Lohjaan tulee Nissan. Näin ollen Auto-Kehän vastuualue Nissanin myynnissä ulottuu Urjalasta Hankoon asti kattaen Hämeen ja läntisen Uudenmaan talousalueen, Olli Liljegren kertoo.

 

Auto-Kehän perusti Aimo Liljegren Karkkilaan 60 vuotta sitten. Varsinaiset juhlat yhtiö järjestää lokakuun alussa yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Yhtiön toiminta alkoi autokorjaamona.

– Yhdessä vaimonsa Annelin kanssa he saattoivat alkuun tarinan, joka on jättänyt jalanjälkensä suomalaiseen autokauppaan, Olli Liljegren kiitti vanhempiaan.

Korjaamotoiminnan rinnalla Auto-Kehä aloitti Volkswagenien myynnin Lohjan piirimyyjän alaisuudessa.

Yrityksen toiminta kasvoi tasaisesti; vuonna 1975 valmistui uusien toimitilojen ensimmäinen vaihe nykyiselle liikepaikalle.

 

Vuonna 1986 yrityksen vetovastuu siirtyi Olli Liljegrenille, joka on ollut Auto-Kehän toimitusjohtaja siitä lähtien.

– Ala on tänä aikana nähnyt isoja muutoksia. Autojen tekniikka on kehittynyt valtavasti, ja se on asettanut toiminnalle haasteita, Liljegren luonnehti.

– Autot ovat olleet Suomessa myös merkittävä tulonlähde valtiolle verotuksen muodossa. Se ei ole suinkaan aina helpottanut toimintaa alalla!

Tällä hetkellä Auto-Kehällä on Karkkilassa 5 000 neliön toimitilat, joissa on Nissanin ja Peugeotin uusien autojen myynti, vaihtoautomyynti sekä korjaamo- ja varaosapalvelut – kahviota unohtamatta.

Vuonna 2007 yritys avasi toimipisteen Forssaan, jossa asiakkaita palvelevat samoin automyynti ja merkkihuolto.

 

Tänä vuonna Auto-Kehässä juhlistetaan Nissanin 40-vuotiasta merkkiedustusta.

– Vuodesta 1980 Nissan on ollut Auto-Kehän päämerkki, jonka rinnalle otettiin vuonna 2008 Peugeot. Aiempina vuosina yrityksen edustamia merkkejä olivat Volkswagen, Neckar, Toyota, Citroën, Saab ja Wartburg, Liljegren avasi historiaa.

Hänen mielestään asiakaspalvelu ja uskallus tehdä asioita omalla tavalla ovat olleet yrityksen menestyksen salaisuus.

Auto-Kehä on saavuttanut vuosien aikana monia kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja toimintansa aikana. Yritys on valittu lukuisia kertoja Suomen parhaaksi Nissanien jälleenmyyjäksi.

Vuonna 2007 Auto-Kehä saavutti menestystä kansainväliselläkin tasolla saamalla ensimmäisenä Nissan Nordic Europe Oy:n markkina-alueen jälleenmyyjänä Nissan Sales and Service Way Global Award-palkinnon.

– Asiakkaiden uskollisuudesta ja Auto-Kehän palvelualttiudesta kertoo myös se, että asiakkaita saapuu automyynnin ohella myös huoltoon ympäri Etelä-Suomea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Auto-Kehä on Suomen suurin14.1.2016 15.08
Auto-Kehä on Pohjoismaiden ja Baltian paras7.5.2015 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat